Landa tok ny etappeseier

Sharing is caring!

For andre etappe på rad var spanjolen Mikel Landa (Astana) sterkeste mann i Giro d’Italia-feltet.

landa giro 2

Han vant i sikker stil 16. etappe – en 174 kilometer lang fjelletappe fra Pinzolo til Aprica, der feltet skulle over fem fjell.

Mikel Landa kjørte solo på de siste kilometerne på etappens siste fjell og vant med 38 sekunder ned til Steven Kruijswijk (LottoNL) og Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) på de neste plassene.

For Contador ble etappen en seier sett i det lys at den verste konkurrenten i sammendraget, Fabio Aru fra Astana, tapte nesten tre minutter til vinneren.

Contador fikk for øvrig ikke den beste starten på etappens nest siste stigning – et av rittets bratteste i kategori 1. Spanjolen fikk trøbbel med sykkelen og måtte se Aru stikke av sted med flere hjelperyttere.

Contador kjempet en hard kamp for å få kontakt, hvilket skjedde med 35 kilometer tilbake av etappen. Han satte øyeblikkelig i angrep, og det kunne Aru ikke svare tilbake på.

Gode Landa-bein

Det kunne til gjengjeld Astana-lagkameraten Mikel Landa, som igjen viste seg å ha de beste beina på laget. Søndag tok han også etappeseieren.

Landa og Contador fikk nederlandske Steven Kruijswijk (LottoNL) med seg, og da de passerte toppen på nest siste fjell som de første, så det ut som det skulle bli denne trioens kamp om etappeseieren, mens Aru sakket lenger og lenger bakover.

Fire kilometer fra toppen av det siste fjellet og målstreken satte Kruijswijk et angrep inn, men Landa kjørte kontra og kjørte fra de to konkurrentene og vant overbevisende.

Dermed kjørte Landa seg opp på andreplassen i sammendraget, som han tok fra lagkameraten Aru.

Facebook kommentarer