Leknessund gikk til topps i Arctic Race of Norway

Sharing is caring!

Andreas Leknessund vant den avsluttende etappen av Arctic Race of Norway. Han samlet seg også nok bonussekunder til å vinne sammenlagt.

Det skilte åtte sekunder ned til canadieren Hugo Houle. Mannen i den gule ledertrøya, franske Victor Lafay, kom også for sent i mål.

– Etter lørdagen følte jeg at beina var dårlige. Etter hvert ble beina bedre, og med god hjelp fra lagkameratene kom jeg meg løs fra feltet. Målet var da å få en runde alene inne i Trondheim som et TV-brudd. Jeg trodde det ikke ville holde helt inn, men jeg koste meg på runden med alle de frammøtte tilskuerne, sa Leknessund til TV 2.

Det var 23-åringens andre proffseier. Han vant også en etappe i Sveits rundt tidligere i år. Det er den første norske seieren i Arctic Race of Norway siden Thor Hushovd gikk til topps i 2013. Da var Leknessund en beskjeden tenåring som fulgte rittet hjemme i Tromsø.

– Jeg har sett på Arctic Race siden jeg var liten. Rittet er kanskje en av grunnene til at jeg valgte å satse på sykkel, og nå sitter jeg her som vinner. Det er helt vilt, sa Leknessund til arrangøren.

Langt brudd

Leknessund satt i et tremannsbrudd sammen med franske Fabien Grellier og italienske Alessandro Verre. De hadde stukket av gårde fra hovedfeltet med rundt 100 kilometer igjen av etappen.

Seksti kilometer fra mål var avstanden 2.30 minutter. Tromsøværingen lå 36 sekunder bak mannen i den gule ledertrøya, franskmannen Victor Lafay.

Da de startet på de siste fire rundene av 8,1 kilometer, stakk Leknessund ifra. Ut på den andre runden hadde feltet halvert avstanden fram til nordmannen på vei opp til Tyholt.

Holdt inn

Nest siste gang var avstanden rundt halvminut. Ved hjelp av bonuspoeng var det nok til  norsk sammenlagtseier.

Selv om Carl Fredrik Hagen hadde lagkamerat Houle i posisjon til å vinne rittet sammenlagt syklet han sterkt nok til å ta 9.-plassen sammenlagt.