Melkersson, Strædet og Myhrvold vant på Voss

Sharing is caring!

Pressemelding: Andre utgave av Scandinavian Downhillcup ble arrangert på Voss som en del av Ekstremsportveko. Vestlandsværet var tilstedeværende, og utøverne fikk noe å bryne seg på ned den våte og gjørmete traséen.


I M junior klassen var det svensken Emil Melkersson fra OK Skogsvagarna som tok seieren. Han tok dermed laksetrøyen fra Brage Evensen som ikke var tilstede under dagens konkurranse. Andreplassen gikk til Marius Jemtegaard fra KIF, og Anton Brånäs fra Åre Bergscyklister tok tredjeplassen.

I kvinnenes eliteklasse konkurrerte Hilde Sangesland Strædet fra Kristiansand Cykleklubb og Vera Levisdottir fra Bergen MTB Klubb om seieren. En av nordmennene hadde dermed sjansen til å ta ledertrøyen fra dansken Diana Brälye. Strædet tok førsteplassen under konkurransen. Hun tok også flest poeng i den innledende seedingrunden, og tok slik over laksetrøyen.

– Det var vanskelig å kjøre. Jeg var veldig fornøyd med seedingrunden, og jeg følte også at jeg traff alt i finalen. Jeg trynte i den siste svingen, men jeg kom meg greit videre. Målet er jo å holde seg på sykkelen, så et tryn er jeg fornøyd med, sier Strædet.

I M elite var det spenning knyttet opp om svensken Daniel Bagge fra Ck Masters fortsatt ville beholde ledertrøyen etter dagens utfor konkurranse. Førsteplassen ble tatt av bursdagsbarnet Henrik Myhrvold fra SK Rye, som kunne smile ekstra bredt på pallen. Andreplassen gikk til Grunde Kvålsseth fra Drammen CK, og tredjeplassen gikk til Daniel Bagge, men som fortsatt beholder ledertrøyen.

Topp 3 i Scandinavian Downhillcup 2:

M Junior
1. Emil Melkersson (OK Skogsvagarna)
2. Marius Jemtegaard (KIF)
3. Anton Brånäs (Åre Bergscyklister)

K Elite
1. Hilde Sangesland Strædet (Kristiansand Cykleklubb)
2. Vera Levisdottir (Bergen MTB Klubb)

M Elite
1. Henrik Myhrvold (SK Rye)
2. Grunde Kvålsseth (Drammen CK)
3. Daniel Bagge (Ck Master)

Facebook kommentarer