Mesterskapsdebutant Aalerud nummer åtte

Sharing is caring!

Katrine Aalerud leverte en sterk EM tempo i formiddag og endte til slutt opp som nummer åtte i U23 klassen.

aalertud em16

Anastasiia Iakovenko fra Russland vant rittet foran Kseniya Tuhai og Lisa Klein. Avstanden opp til gullet var kun 30 sekunder for Aalerud, mens det var 18 sekunder opp til bronsen.

– Jeg kjørte det jeg hadde og er helt greit fornøyd med 8. plass. Målet på forhånd var topp 10, og det klarte jeg. Jeg kjørte veldig bra i begynnelsen, men fikk det i siste bakken. Jeg hadde nok presset litt for hardt midtveis, sa Aalerud etter rittet.

Hun synes det var spesielt morsomt å få sammenlignet seg mot eliterytterne som syklet samme løype.

– Det er morsomt å se hvordan jeg ligger an, for jeg er eliterytter neste år. Jeg må bli enda sterkere, og samtidig må jeg trene mer på tempo. Jeg har nesten ikke trent noe spesifikt på tempo.

– Godt forberedt

Landslagleder for kvinner, Carl Erik Pedersen, var imponert over innsatsen til Aalerud i dag.

– Jeg synes hun har kjørt veldig bra. Vi hadde ingen plasseringsmål på forhånd, men fokus på god gjennomføring. Katrine er veldig flink og har forberedt seg godt. Hun er nok blant de som har vært flest ganger gjennom løypa, og gjennomførte teknisk veldig bra. Vi ser hun fortsatt mangler litt på kapasitet, men det kommer over tid.

– Løypa passer meg perfekt

Etter dagens fellesstart rettes Aalerud fokuset fremover mot lørdagens fellesstart.

– Jeg føler meg sterk om dagen og skal kjøre offensivt slik jeg pleier. Jeg håper på et hardt løp og at jeg skal få til et bra resultat. Løypa skal passe meg perfekt, avslutter Aalerud

Komplette resultater (Det er per nå ingen offisiell liste for U23, men vi har manuelt regnet ut at Katrine er nummer 8 av U23 rytterne)

Neste EM øvelse med nordmenn i aksjon er juniorfellesstartene for kvinner og menn fredag.

Facebook kommentarer