Mikkel Bjerg vant VM i tempo for U23

Sharing is caring!

Som vanlig ble det medalje til Danmark under en tempo i et mesterskap da 18-år gamle Mikkel Bjerg vant U 23-tempoen i Bergen mandag.

F84A1316

På den 37,2 kilometer lange tempoløypa satte den unge dansken alle på plass og kan det neste året kjøre i VM-trøya.

Dansken tilbakela løypa på 47 minutter og 6 sekunder. Det var mer enn et minutt bedre end nummer to, noe som er ekstremt mye.

Mikkel Bjerg var en del av andre startgruppe sammen med flere andre medaljekandidater, og dermed var det lett å få indikasjoner på hvor gode tider som ble kjørt.

Og Bjerg, som neste år kjører sin første sesong som U23-rytter, kjørte fenomenalt.

Selv ikke at kjedet hoppet av underveis kunne slå rytmen i stykker.

Med en liten dytt fikk han kjedet på plass og fortsatte i sitt vanvittige høye tempo.

På hver eneste mellomtid etter den første økte han til konkurrentene, og i mål var han mer enn et minutt raskere enn nummer to, amerikaneren Brandon Multe.

McNulty var rytteren som under fjorårets VM i Doha tok gull på tempoen for juniorer foran Mikkel Bjerg.

Europamester var ikke i nærheten

Etter hvert som flere ryttere kom gjennom, sto det klart at Mikkel Bjerg så ut som en sikker medaljekandidat – og også en gullvinner. Ingen var i nærheten av danskens tid. Selv om han satt der med et alvorlig blikk i stolen mens han fulgte de andre rytterne.

Danskene besatte også sjuendeplassen med europamester Kasper Asgreen (22), som startet til slutt, men han kom aldri inn i løpet. Bjerg tok for øvrig sølvet under årets EM på hjemmebane.

Norsk flause

For de norske gikk det ikke like bra.

Tobias Foss ble beste nordmann på 17.-plass.

Iver Johan Knotten måtte ta til takke med 27.-plass. Overfor TV 2 beklaget landslagssjef Stig Kristiansen at man hadde misforstått tempoløypa i Bergen.

Tempoen besto av en kort og en lang runde, men ikke i den rekkefølgen sykkelforbundet hadde lagt opp til.

De norske rytterne hadde ikke lagt opp til den knalltøffe stigningen mot Birkelundstoppen på den avsluttende lange runden.

– Vi har gjort all planlegging med at Birkelundsbakken kommer først. Det står det på profilen og kilometerangivelsen på profilen, så jeg har ærlig talt ikke noen godt svar. Det er mitt ansvar å ha kontroll på de tingene. Der har vi misforstått, sier Kristiansen til TV 2.

Han innrømmet overfor rettighetshaveren at han var flau etter VM-missen på hjemmebane.