Millionsak mot Lance Armstrong er i gang

Sharing is caring!

I dag startet saken som kan resultere i at Lance Armstrong må betale 12 millioner dollars tilbake.

armstrong

Da Lance Armstrong vant Tour de France i årene 2002 til 2004, utbetalte forsikringsselskapet SCA Promotions 12 millioner dollars – mer enn 70 millioner kroner – til ham i bonuser.

Men etter det har Lance Armstrong innrømmet bruk av doping og har blitt fratatt sine sju Tour de France-seiere. Og nå vil SCA Promotions ha penga tilbake.

Løy i retten

Et voldgiftspanel startet i dag å vurdere saken som startet for mer enn 10 år siden. Utover å kreve pengene tilbake vil SCA Promotions også have Lance Armstrong straffet for å ha avgitt falsk vitneforklaring.

Striden mellom Lance Armstrong og SCA Promotions startet i 2004, da virksomheten nektet å utbetale vinnerbonusen hans fordi de mistenkte ham for å jukse. Derfor dro Armstrong dem i retten der han under ed nektet å ha benyttet seg av doping.

Innrømmet i 2013

Representanter for Armstrong gikk enda så langt som å sette inn en annonse i bransjebladet hvor de anklaget SCA Promotions for «skamfull» adferd.

Retten tok da Armstrongs parti og dømte SCA Promotions til å utbetale bonusen.

Etter et kort comeback fra 2009 til 2011 gikk Lance Armstrong av med pensjon med dopingmistanken hengende over seg.

Etter å ha nektet i en rekke år innrømmet han i et intervju med talkshow-verten Oprah Winfrey i 2013 at han hadde brukt doping i årene hvor han vant Tour de France.

Saken forventes avgjort i løpet av oktober.

Facebook kommentarer