Nederlandsk tempofenomen vant VM-tempoen

Sharing is caring!

Nederlandske Tom Dumoulin vant onsdag VM-tempoen med hele 57 sekunder ned til andreplassen som ble besatt av slovenske Primoz Roglic.

F84A2688

Dumoulin var på forhånd utpekt som en av de de helt store favorittene til å vinne den 31 kilometer lange tempoen som ble avsluttet oppe på Fløyen.

Nederlenderen er litt av en tempospesialist, og har blant annet vundet det nederlandske mesterskapet tre gange samt tempoetapper i Tour de France og Giro d’Italia.

Britiske Chris Froome kom inn på en tredjeplass og fikk dermed bronse.

Edvald Boasson Hagen endte på 17.-plass.

10.-15.-plass var en liten målsetting for rudsbygdingen før start. Men det skulle vise seg å bli akkurat for tøft.

Hagen startet forsiktig, men avanserte på listene fram mot den tøffe stigningen opp Fløyen. Der de fleste andre byttet sykkel, fortsatte Hagen på temposykkelen og passerte som nummer åtte, 46 sekund bak Andrey Grivko som da hadde ledertiden.

De 3,4 beintøffe kilometerne i et enormt folkehav ble garantert en opplevelse, og Hagen hadde spart nok av krefter. Etter en sterk avslutning hadde han tatt igjen Grivko og trillet inn på en foreløpig fjerdeplass, 36 sekunder bak ledende Wilco Kelderman.
Fornøyd

– Jeg er egentlig greit fornøyd. Det var skikkelig gøy å kjøre oppover, jeg hadde spart en del til bakken og følte jeg hadde bra trykk. Jeg er glad jeg ikke byttet sykkel, sa Hagen til TV 2 etter målgang.

30-åringen var overveldet over stemningen opp hårnålssvingene. Opp mot 15.000 tilskuere sto langs løypa opp til Fløyen.

– Jeg tror ikke jeg har opplevd noe villere, og det tror jeg ikke utlendingene har gjort heller. Man blir jagd oppover og ser ingenting, sa han til TV-kanalen.

Landslagssjef Stig Kristiansen mener bakkeklatringen viser at rudsbygdingen er i form.

– Han dovnet litt i midtpartiet, men i bakken var han sterk. Dette er en veldig god prestasjon, ikke minst i bakken som forteller at ting er på stell for gutten, sier Kristiansen.
Vangstad nummer 31

Andreas Vangstad var Norges andre håp i temporittet. Han startet tidlig i første pulje og ledet på flere plasseringer. Han krysset målstreken på en foreløpig fjerdeplass da ti ryttere hadde kommet i mål.

– Det ble en opplevelse utenom det vanlige, innrømmet den sindige syklisten fra Kristiansand overfor TV 2.

Vangstad var en av mange som byttet fra temposykkel til en vanlig sykkel opp de siste 3,4 kilometerne.

Stemningsvideo fra Fløyen.

{gallery}vm-tempo_17_bergen{/gallery}

 

Facebook kommentarer