NM Helterittet 2020

Sharing is caring!

Presssemelding: Det ble seier til Hovdenak og Eid under NM Terreng Maraton Helterittet 2020.

Norgesmesterskapet i Terreng Maraton for 2020 ble arrangert av Tinn IL Sykkel under årets Helteritt. På grunn av Covid-19 situasjonen hadde arrangøren valgt å kun arrangere rittet for norgesmesterklassene som var M og K Senior og Master. Starten gikk ved Miland og K Senior skulle sykle 88 km, mens M Senior skulle sykle 97 km. Rittet gikk inn på Hardangervidda og ble avsluttet ned fra Krossobanen og med målgang i Rjukan sentrum.

I K Senior feltet var det 10 deltakere til start og de startet i lag med rytterne fra K Master. Hildegunn Hovdenak stakk tidlig i de harde stigningene og fikk raskt en stor ledelse på de andre rytterne. Bak henne dannet det seg en gruppe på 4 ryttere som jobbet sammen over fjellet. Inn mot toppen av Krossobanen hadde Elisabeth Sveum og Sunniva Dring fått en stor luke ned til de andre i gruppen. Sveum kjørte godt i den krevende utforkjøringen ned Krossobanen og hadde en ledelse på 8 sekunder på Dring i bunn av Krossobanen før det siste partiet før mål. Hovdenakk tok dermed en overlegen seier foran Sveum og Dring under NM Terreng Maraton Helterittet.

I M Senior var det 34 deltakere til start. Feltet startet fra Miland og seniorene fikk en god stigning i starten. Dette resulterte i at feltet splittet seg opp og da rytterne nådde Atrå var det en gruppe på 5 ryttere som hadde en ledelse på 27 sekunder. Da rytterne nådde Kalhovd var det Emil Hasund Eid og Ole Hem som hadde opparbeidet seg en ledelse på 1,23 ned til neste gruppe. Eid og Hem kjørte godt i tet og ved Torpehøyda hadde økt ledelsen sin med 4,46 ned til neste gruppe. Ved det tekniske partiet før toppen av Krossobanen punkterte Hem og Eid kunne dermed kontrollere seieren inn under målgangen i Rjukan. Lars Granberg tok andreplassen og Marius Fjeld tok tredjeplassen.

Topp 3 K Senior

1.Hildegunn Hovdenak, Molde CK
2.Elisabeth Sveum, Kloppa Off Road Klubb
3.Sunniva Dring, Sagene IF Sykkel / Team Sagene

Topp 3 M Senior

1.Emil Hasund Eid, Kloppa Off Road Klubb / Hard Rocx Swix
2.Lars Granberg, CK Haugaland / Birk Sport Racing
3..Marius Fjeld, Asker CK / Team JHS Trefelling

 

Komplett resultatliste

 

Facebook kommentarer