NorgesCupen i Terrengsykling fortsatte i Darbu med nye solide prestasjoner

Sharing is caring!

Andre runde i NorgesCupen i terrengsykling ble avholdt på Darbu søndag. Solen skinte og stemningen på stadion og ellers i område var god.

nc1 16 terreng

Petter Fagerhaug stod i dag igjen øverst på seierspallen i klassen menn senior elite. På andreplass fulgte den danske landslagsutøveren Simon Andreassen mens Sondre Kristiansen tok tredjeplassen. Petter Fagerhaug beholder dermed den gule trøyen han gjorde seg fortjent til under gårsdagens ritt, han besitter også U23 trøyen, og etter i dag også ledertrøyen for NordiskCup.

Tobias Johannessen deler seieren

I klassen for menn junior elite var det i dag Tobias Johannessen som stakk av med seieren. Like bak fulgte gårsdagens vinner Martin Emil Siggerud mens Sigurd Mellemsæter sikret seg tredjeplassen.

– Jeg hadde en veldig god dag. Motivasjonen bare økte utover i rittet og jeg kjente at dette virkelig var min dag. I tillegg er det gøy når Martin (fra samme klubb) tar andreplassen. Jeg har trent utrolig mye både med ham og med min bror i løpet av vinteren, så de skal også ha mye av æren for dette, sier en fornøyd Tobias Johannessen etter premieutdelingen.

I klassen for menn junior elite er det fremdeles Martin Emil Siggerud som leder sammenlagt og skal dermed bære den gule trøyen ved neste NorgesCup ritt.

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen beholder ledertrøya

I klassen for kvinner senior elite klarte ikke Ingrid Sofie Bøe Jacobsen å følge opp gårsdagens seier og endte i dag på en 5. plass drøyt syv minutter etter dagens danske vinner Malene Degn. På andreplass kom Linn Gustafzzon mens tredjeplassen gikk til Elisabeth Sveum. Sammenlagt er det imidlertid fremdeles Ingrid Sofie Bøe Jacobsen som leder NorgesCupen.

Thea Siggerud med to av to

Thea Siggerud gjentok gårsdagen og vant sitt andre NorgesCup ritt på rad og leder med det også NorgesCupen sammenlagt. Selv sier hun den gode starten hennes var viktig.

– Jeg følte at det gikk bra i dag. Jeg fikk en ganske bra start og jeg kom meg fort frem som gjorde at jeg ikke ble stående noe særlig i kø. Etter det prøvde jeg bare å kjøre mitt eget løp og fokusere på meg selv, sier Thea Siggerud som også i neste NorgesCup ritt vil være å se i den gule ledertrøyen.


Topp 3, NorgesCup-klassene:

Menn senior elite

1. plass Petter Fagerhaug

2. plass Simon Andreassen

3. plass Sondre Kristiansen

Kvinner senior elite

1. plass Malene Degn

2. plass Linn Gustafzzon

3. plass Elisabeth Sveum

Kvinner junior elite

1. plass Thea Siggerud

2. plass Sigrid Andrea Fløgstad

Menn junior elite

1. plass Tobias Johannessen

2. plass Martin Emil Siggerud

3. plass Sigurd Mellemsæter

Facebook Comments Box