Ny andreplass til Kristoff

Sharing is caring!

Tyskeren Andre Greipel spurtet seg inn til sin første Tour de France sier i år mens Alexander Kristoff nok en gang måtte ta til takke med andreplassen.

greip

Igjen ble opptrekket gjort en smule for tidlig, og Lottos spurtkanon Greipel snek seg forbi.

– Jeg prøvde alt jeg kunne, men Greipel kom fort og tok meg litt på senga. Han var sterkest. Jeg kom sent, men godt i dag. Igjen litt tidlig ute med opptrekket, sa Kristoff til TV 2 like etter målgang.

Etappen ble preget av et av de klassiske lange bruddene som man på forhånd visste ville få problemer med å holde inn.

Igjen i dag var flere ryttere nede og følte på asfaltens harde vrede. Den første velten ble en massespurt hvor blant annet Peter Sagan var nede og lå.

Fire ryttere stakk

Fire ryttere stakk fra hovedfeltet like etter starten, men den siste av utbryterne ble hentet med lidt over 10 kilometer tilbake av etappen.

Etappen sørget ikke for noen endringer i toppen.

Italieneren Vincenzo Nibali (Astana) leder fortsatt med to sekunder ned til sin danske løytnant, Jakob Fuglsang.

Mistet viktig hjelperytter

Etappen inneholdt flere stigninger, men ettersom de lå langt fra målstreken, var det forventet at det ville ende med en massespurt.

Regn preget også 6. etappe, i likhet med det som skjedde på onsdagens etappe, som sendte blant andre fjorårsvinner Chris Froome ut av rittet.

Det medførte adskillige velt torsdag, og det sørget blant annet for at Tinkoff-Saxo måtte si farvel til en av kaptein Alberto Contadors landsmenn og gode venn, Jesus Hernandez.

Dermed har spanske Contador mistet en av sine viktige hjelperyttere i forsøket på å erobre Tour-tronen for tredje gang i karrieren etter seierne i 2007 og 2009.

Også den nye Sky-kapteinen, australieren Richie Porte, mistet en av sine hjelperyttere da spanske Xabier Zandio utgikk etter en velt.


Dagens etappevinner liker også å synge.

Facebook kommentarer