Nye Tour of Norway: Fra vest til øst

Sharing is caring!

Pressemelding: Etappene i nye Tour of Norway er endelig klare for lansering. Det nye etapperittet presenterte nylig et veldig sterkt startfelt, og presenterer i dag de seks spennende etappene.

Nye Tour of Norway er en sammenslåing av Tour des Fjords og Tour of Norway, og arrangeres som et proffritt på kategori 2HC på den internasjonale kalenderen. Årets ritt vil starte i Rogaland. Deretter vil det bli etapper i Agder-fylkene, Telemark, Vestfold, Buskerud og Oppland. Etapperittet vil altså flytte seg over et vesentlig større geografisk område enn tidligere. – I og med at Tour des Fjords og Tour of Norway tradisjonelt har blitt arrangert på henholdsvis Vestlandet og Østlandet er det gledelig å kunne arrangere den første etappen i det nye rittet fra vest til øst. Tour des Fjords etappene i Agder-fylkene var en svært stor suksess i 2018. Vi har stor tro på at kombinasjonen av Vestlandet, Sørlandet og Østlandet vil bli en veldig god løsning i 2019, sier daglig leder i arrangementsselskapet Tour des Fjords AS, Roy Hegreberg.

Dette er etappene:

 

  1. etappe, 28. mai: Stavanger (Hinna Park) – Egersund (168,5 km)

Den første etappen starter i Stavanger sin «nye bydel» Hinna Park, og går deretter retning Sola. Fra Sola fortsetter etappen etter vært retning utover Jæren, langs Jærstrendene, og går på veier som er velkjente fra mange sykkelritt i området. Løypa passerer etter hvert naturskjønne områder, blant annet Gloppedalsura som er Nord-Europas største steinrøys. Etappen byr totalt på 2538 høydemeter, men stigningene under veis vil ikke by på de største utfordringene for feltets spurtere. Etappen passerer målområdet ved Slettebø utenfor Egersund én gang før rytterne legger ut på den 32,7 km avsluttende runden. Avslutningen favoriserer de raskeste gutta i feltet. I Egersund er målområdet denne gang flyttet ut av sentrum, men folkefesten skal ikke bli mindre av den grunn.

Online løypekart og høydekurve: https://tourofnorway.no/no/proff/etapper-2019/1-etappe-2019

  1. etappe, 29. mai: Kvinesdal (Liknes) – Mandal (174 km)

Rittets andre etappe starter i Liknes i Kvinesdal. Første del av den nøytrale sonen går i bygda før rytterne får bryne seg på en 7,5 km lang stigning med 2,8 % i gjennomsnittlig klatring allerede rett etter nullpunktet. Etappen går deretter retning Farsund hvor de lover at de igjen skal lage en stor folkefest. Løypa er lagt i en sløyfe ut mot Lista fyr før rytterne vender nesa retning Lyngdal. Lyngdal er også vertskommune for starten på 3. etappe, men planlegger også en flott ramme rundt den innlagte spurten på denne etappen. Terrenget videre retning Mandal byr på mye små veier og bratte stigninger, men de totalt 2388 høydemetrene skal være overkommelige for de fleste i feltet. I Mandal venter en svært fartsfylt finale i en 9,6 km lang rundløype i sentrum hvor det skal sykles tre runder. Målområdet ligger fantastisk til helt nede ved brygga.

Online løypekartog høydekurve: https://tourofnorway.no/no/proff/etapper-2019/2-etappe-2019

  1. etappe, 30. mai: Lyngdal – Kristiansand (180 km)

Den tredje etappen går også i Agder, og i Lyngdal planlegges det en fantastisk ramme rundt starten på arrangementet. Denne etappen går i indre deler av begge Agder-fylkene. Allerede etter 14 km ved Kvås venter en 2,5 km tøff stigning før løypa går i variert terreng videre via Konsmo og Byremo til Evje. I Evje venter både en innlagt spurt og dagens langesone. Løypa svinger seg deretter sørover retning Iveland og Vennesla før den går inn i rundløypa i Kristiansand. Løypa i Kristiansand er lik som i fjorårets Tour des Fjords, men den er gjort noe mindre teknisk i avslutningen ved at sløyfa om Odderøya er fjernet. Kristiansand mobiliserer nok en gang på en fantastisk måte, og vi forventer et skikkelig «trøkk» rundt hele løypa på Kristi Himmelfarts dag. Løypa opp Gimlekollen skal forseres tre ganger, men vi forventer allikevel at spurterne skal kjempe om seieren også på denne etappen.

Online løypekart og høydekurve: https://tourofnorway.no/no/proff/etapper-2019/3-etappe-2019

  1. etappe, 31. mai: Arendal – Sandefjord (224 km)

Rittets lengste etappe starter i flotte omgivelser i Pollen i Arendal, og vi forventer skikkelig sørlands-idyll knyttet til denne starten. Etter en lang nøytral sone ut til Eydehavn går løypa videre nordover via Tvedestrand, Søndeled, Brokelandsheia og Østerholtheia før vi sier takk for oss i Agder for denne gang. I Telemark er løypa lagt litt inn i landet før vi når kysten igjen ved Porsgrunn. Deretter følger vi gamle E18 til korketrekkeren ved Langangen før vi etter hvert når Brunlanes i Vestfold og deretter Larvik. I Larvik venter en innlagt spurt på Strandpromenaden før nesa vendes mot Sandefjord. I Sandefjord venter én runde i NM-løypa fra forrige sesong før rytterne skal kjempe om seieren i Jernbanealleen.

Online løypekart og høydekurve: https://tourofnorway.no/no/proff/etapper-2019/4-etappe-2019

  1. etappe, 1. juni: Skien – Drammen (159 km)

Etter et par års pause er Tour of Norway tilbake med en etappe i Telemark. Skien har vært vertskap for både målgang og start i løpet av «gamle» Tour of Norway sin historie. Denne gang er vi tilbake med starten på 5.etappe av «nye» Tour of Norway. Etappen er lagt innover i fylket og passerer Telemarks-kanalen ved Ulefoss og Lunde. Etter passering av Bø skal rytterne jobbe seg over Reshjemheia til Notodden. I Notodden venter langesonen før rytterne igjen skal jobbe seg 11,7 km opp til toppen av Meheia. Det er langt til mål etter disse to stigningene, og vi forventer nok en gang at spurterne samler seg inn mot spurten langs elva i Drammen. Etappen går direkte i mål i elvebyen.

Online løypekart og høydekurve: https://tourofnorway.no/no/proff/etapper-2019/5-etappe-2019Pressemelding: Etappene i nye Tour of Norway er endelig klare for lansering. Det nye etapperittet presenterte nylig et veldig sterkt startfelt, og presenterer i dag de seks spennende etappene.

  1. etappe, 2. juni: Gran (Hadeland) – Hønefoss (175 km)

Den siste etappen starter på Hadeland og vi gjester vi Oppland fylke på den første delen av denne etappen. Løypa går på kryss og tvers av Hadeland, og benytter en del av de samme veiene som Hadeland Grand Prix benyttet for noen år siden. Gran og Brandbu får hele to passeringer av rytterne før de skal jobbe seg opp til første bakkespurt for dagen ved Bleiken stasjon. Deretter går løypa via Granavollen som vi husker fra årets regjeringsforhandlinger før nesa vendes mot Ringerike. På Ringerike venter velkjente veier fra Ringerike Grand Prix. Rytterne skal første en runde rundt Steinsfjorden via Sundvollen og Vik før naturskjønne Røyse får rytterne på besøk. I Hønefoss er målområdet for første gang lagt ute på Hønefoss bru. Med fullt trykk i fossen blir dette definitivt et spektakulært målområde. Rytterne skal passere mål én gang før de legger ut på den krevende sisterunden via «veggen» ved Knestang og den krevende Harehaugveien opp til Smeden. Det er 11km til mål fra toppen av bakken, og vi forventer ikke noe samlet felt til mål i Hønefoss.

Online løypekart og høydekurve: https://tourofnorway.no/no/proff/etapper-2019/6-etappe-2019

Se her for samlet løypeinfo:

https://tourofnorway.no/no/proff/etapper-2019

Les mer om deltakelsen her: -Kristoff, Boasson Hagen og Halvorsen til Tour of Norway

 

Facebook kommentarer