Nye utfordringer venter i Portugal

Sharing is caring!

Pressemelding: Til helgen stiller Team Coop-ØsterHus til start i sesongens første etapperitt i Portugal. Uken etter venter enda et portugisisk etapperitt.

osterhus trening spania16

Etter sesongåpningen på mer eller mindre flate veier i Nederland og Frankrike venter det mer kupert terreng Portugal, hvor Team Coop-ØsterHus kjører GP Liberty Seguros 12.-13. mars og Volta ao Alentejo 16.-20. mars.

– Det kommer til å gå litt mer opp og ned, så vi får se om de sprekeste spurterne greier å bite seg med. Løypene i Portugal gir oss litt flere strenger å spille på, og særlig i neste uke, hvor det er to etappeavslutninger med stigning opp til mål, vil vi se litt andre ryttertyper enn forrige helg, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen, som dessverre må se bort fra et par mann.

– Vi blir et redusert lag til start i begge disse løpene da Even Rege er på vei tilbake fra en kneskade. I tillegg står Øivind Lukkedal over det første løpet på grunn av problemer med magen fra sist helg, mens Håvard Blikra skal i bryllup.

Passer godt for flere ryttere

Sportsdirektøren er imidlertid fornøyd med den fysiske formen som rytterne har vist på treningssamlingene og i de første rittene i helgen. Særlig Håvard Blikra har gjort seg positivt bemerket med en flott 7.plass etter en lang dag i brudd i Grand Prix de la Ville de Lillers.

– Håvard var også godt kjørende i Portugal i fjor, men jeg regner også med at ryttere som August Jensen, Ole André Austevoll, Andreas Sandnes Olsen og andre vil vise seg fram i dette terrenget. Med fler og fler løpskilometer i benene vil vi forhåpentligvis være i stand til å kjempe med om flere topplasseringer, sier Benjaminsen.

Lagoppstillingen til GP Liberty Seguros blir Ole André Austevoll, Magnus Børresen, Krister Hagen, August Jensen, Oscar Landa og Andreas Sandnes Olsen. I Volta ao Alentejo stiller i tillegg også Håvard Blikra og Øivind Lukkedal.

Facebook kommentarer