Nytt styre i Bergen kan skape problemer for VM

Sharing is caring!

Da VM ble arrangert i Oslo i 1993, sørget det daværende Arbeiderparti-styret for at Oslo ikke fikk sin etterlengtede velodrom. Nå kan det nye styret i Bergen anført av Arbeiderpartiet på nytt skape problemer for sykkel-VM, denne gang i Bergen om to år.

bybane bryggen

Arbeiderpartiets påtroppende byrådsleder i Bergen, Harald Schjelderup, har lenge kjempet mot at den såkalte Bybanen skulle legges om Bryggen, og har brukt dette aktivt i valgkampen.

Når han nå kommer i posisjon sammen med småpartiene Venstre og Kristelig Folkeparti, har pipa fått en annen låt og står for tidenes valgløftebrudd i Bergen.

Bybanen skal gå over Bryggen.

Det kan skape problemer for VM-arrangøren i Bergen. Både når det gjelder byggeperiode og to trikkespor midt i den største attraksjonen i VM-løypa. Bryggen er sågår med i VM-logoen!

Hvordan man har tenkt å løse dette har ikke Sykkelekspressen lykkes i å få noe svar på.

En løsning er å legge midlertidig asfalt, men det er en heller dårlig løsning, for det er grenser på hvor lenge Bergen kan være uten forbindelse, og med ny asfalt kan det fort bli tilstander lik Oslo-VM der nylagt asfalt skapte rekordmange velter.

Dermed kan arrangøren se seg nødt til å styre VM-løypa utenom Bryggen.

Facebook kommentarer