Oddli blir historisk

Sharing is caring!

For første gang i det tradisjonelle seksdagersløpet i København deltar en nordmann når Anders Oddli (24) stiller til start på velodromen i Ballerup utenfor København.

oddli banerekordDet tradisjonsrike rittet har vært kjørt 56 ganger, men aldri har en nordmann stilt på startstreken i rittets nåværende form, selv om det er tradisjon for at habile landeveisryttere stiller til seksdagersløp som går verden over på vinterstid.

– Norsk sykkelsport er i kjempevekst. Og med den nye banen på Sola kommer dette forhåpentlig også til å gjelde banesporten de kommende årene. Dette vil vi gjerne støtte opp om, og gir derfor Anders Oddli sjansen i «Bilka 6-dagesløbet”, sier eier av Bilka 6-dagesløbet, Michael Sandstød, til rittets hjemmeside.

Sandstød har selv deltatt i rittet flere ganger, og utgjort det klassiske «par nummer 7».

sandstoedMichael Sanstød (t.v.) sammen med Jesper Skibby under 6-dagesløbet i 1999. Foto: Egil Mathisen

– Det er en kjempeære for meg å bli den første norske deltaker i Bilka 6-dagesløbet i Ballerup. Men jeg vet også at det blir en stor oppgave som jeg skal være 100 prosent klar til å løse. Jeg gleder meg virkelig, sier Anders Oddli.

Det blir ikke første gang Oddli tester de danske sykkelbaner. Han vant i 2017 et baneløp i Århus sammen med Fredrik Steen.

Knut Knudsen deltok i forgjengeren «Det københavnske 6-dagesløb» i 1976 der han sammen med tyskeren Udo Hempel ble nummer fem.

Rittet går som navnet tilsier over seks dager, der det inngår en rekke banedisipliner hvor rytterne veksler på å kjøre konkurranser og runder. Det hele avsluttes med en lang fellesstart der stort sett det hele avgjøres.

Det er mange myter om seksdagersløp, og noen vil ha det til at det hele er avtalt spill der gjerne hjemmerytterne vinner helt til slutt.

Tradisjonelt reiser mange nordmenn til seksdagersløpet i København, som går av stabelen fra 29. januar til 5. februar.

Rettelse om 6-dagresløbet i København: Dag Erik var livsfarlig!

Facebook kommentarer