Overlegen Chris Froome vant Tour de France for tredje gang

Sharing is caring!

Chris Froome etterlot ingen tvil om hvem som var den sterkeste i årets Tour de France – med klar margin.

froome tdf16

Smil, kalde pilsnere og lykkønskninger. Det fikk Chris Froome og hans lojale hjelpere på Sky-laget i velfortjente mengder i feltet, da briten i suveren stil søndag brakte den gule ledertrøya til målstreken på siste etappe av Tour de France.

Men folkets kjærlighet må Chris Froome fortsatt vente på vente på, selv om han vant rittet for tredje gang på fire år.

Froome tok den gule ledertrøya allerede på 8. etappe med et overraskende angrep på den avsluttende nedoverbakken – en disiplin Froome ellers bli beskyldt for at han ikke mestrer.

På 11. etappe snøt han konkurrentene i sidevinden sammen med Peter Sagan (Tinkoff) og tok ytterligere noen sekunder, allerede før fjellene for alvor gjorde sitt inntog.

Han skapte ledelsen på å være smartere, og da fjellene og tempoene kom, var han ganske enkelt den sterkeste.

Nairo Quintana (Movistar) hadde intet motsvar, og det spanske laget kunne ikke matche Froomes skremmende Sky-lag som dominerte fra første ferd.

Løp i sykkelsko

En ødelagt sykkel og et tragikomisk 100-metersløp i sykkelsko på Mont Ventoux samt velt og enda en ødelagt sykkel på 19. etappe kunne ikke endre på det faktum at Chris Froome var alle rivaler overlegen i 2016-utgaven av verdens hardeste sykkelritt.

Popularitetskonkurransen vinner ikke Tour-kongen på noen måte Aversjonen mot Sky-laget og i særdeleshet Froome skinner fortsatt gjennom på de franske veiene, hvor Froome heller ikke gjorde det lettere for seg selv ved å daske til en nærgående colombianer.

Den kenyanskfødte briten fikk til og med selv et slag da han stod med sin ødelagte sykkel i menneskemengden på Mont Ventoux.

Det nøytraliserte tidstapet som Froome ellers led på Mont Ventoux grunnet sin ødelagte sykkel ble også et debatemne. Hadde en annen rytter fått samme behandling? spurte både ryttere, sportsdirektører og fans seg selv om.

Det vil fortsatt bli debattert, men til gjengjeld er det utenfor enhver diskusjon at Chris Froome vant sin tredje Tour de France-seier i sikker stil, og det hadde han antagelig gjort selv om ASO ikke hadde nøytraliser tiden.

Det var ikke folkets mann som vant Touren, men det var den beste.

Facebook Comments Box