Pallen glapp for Dahle Flesjå

Sharing is caring!

Gunn-Rita Dahle Flesjå hadde ambisjoner om gull i EM i maraton, men måtte nøye seg med fjerdeplass.

Terrengsyklingveteranen Gunn-Rita Dahle Flesjå hadde ambisjoner om gull i EM i maraton, men måtte nøye seg med den sure fjerdeplassen.

Den norske 42-åringen ble slått med åtte sekunder av Sabine Spitz fra Tyskland, som spurtslo sveitsiske Jolanda Neff. Esther Süss fra Sveits tok bronsen to sekunder foran den norske veteranen.

– Jeg er en fryktelig dårlig taper så jeg må nok deppe et par dager etter dette. Det er en brutal verden i toppidretten. Jeg hadde dessverre ikke helt dagen og slet med vonde og stive bein, sa Dahle Flesjå til NTB.

Villmann

– Det er slikt som skjer noen gang. Jeg merket det allerede i den første bakken, så det ble å slite seg oppover og kjøre som en villmann utfor for å ta igjen teten, fortsatte hun.

Hildegunn Hovdenakk ble nummer fem. Hun var ett sekund bak Dahle Flesjå igjen. Kvinnenes maratondistanse var på 80 kilometer.

– Hun kjørte et kjempeløp, og nå er vi blitt enige om at skal vi skal kjempe om 1.- og 2.-plassen neste gang vi kjører sammen, sa 42-åringen.

Tysk seier i herreklassen

Mennenes ritt over 98 kilometer ble vunnet av tyske Christian Ludewig foran franske Alexandre Cesne og med tsjekkeren Jaroslav Kulhavy på bronseplass.

Den tyske vinneren var i en klasse seg og vant med 43 sekunder foran neste mann.

Lars Granberg ble beste norske på 47.-plass, slått med litt over 27 minutter av vinneren.

Facebook kommentarer