Populær hjemmeseier til Stuyven

Sharing is caring!

Jasper Stuyven viste stor vårform, stakk solo i finalen og holdt hele feltet bak seg til den fine seieren.

Treks Jasper Stuyven viste seg sterkest av alle da den belgiske rytteren søndag kjørte først over målstreken etter 200,7 kilometer i Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

Stuyven kjørte solo fra en utbrytergruppe og holdt hele veien til mål.

Rittet rankes i nest høyeste kategori og kan kalles det spurtervennlige åpningsrittet før vårsklassikernes kommer. At rittet passer godt til de raskeste folkene ses også av vinnerlisten der Mark Cavendish vant i fjor og i 2012.

Men i år gikk seieren til en sterk soloprestasjon.

70 kilometer fra mål satte Lotto Soudal fart på pedalene med et voldsomt temposkift som rev og slet i feltet.

Der foran lå en gruppe av primært belgiske lykkejegere fra mindre lag som tok sjansen i det hjemlige terrenget, inntil de store navnene tok fatt.

To av de store hovedpersonene i lørdagens Omloop Het Nieuwsblad Peter Sagan og Greg Van Avermaet viste igjen stor kjørelyst.

Rittet endte med flere rundkjøringer i Kuurne, og da rytterne kom dit hadde en tetpulje formet seg.

Her satt sterke ryttere som Van Avermaet, Stuyven og den tredobbelte vinneren av rittet, Tom Boonen.

Tetgruppen hadde omtrent 30 sekunder ned til feltet, og da det nærmet seg, stakk Jasper Stuyven (Trek) uimotståelig avsted.

Aleksander Kristoff vant hovedfeltets spurt og ble som i fjor nummer to.