Quintana presset Froome til det ytterste i fransk seier

Sharing is caring!

Nairo Quintana tok et minutt og 20 sekunder fra en presset Chris Froome på en fantastisk etappe til Alpe d’Huez.

quintana tdf15

Franskmannen Thibaut Pinot vant 20. etappe av Tour de France og ble dermed den 29. vinneren på Alpe d’Huez. Han kom alene til mål på en slitsom fjelletappe, den nest siste etappen i årets Tour de France.

Men det store dramaet på lørdagens etappe fant sted bak den seiglivede franskmannen.

Nairo Quintana (Movistar) tok nemlig for andre dag på rads tid fra Chris Froome (Sky), men ikke nok til at frariste briten den gule ledertrøya. Dermed ser Chris Froome ut til å vinne Tour de France på Champs Elysées søndag.

Den kun 110,5 kilometer lange etappen ble et festfyrverkeri av angrep.

Movistar med rittets nummer to og tre, Nairo Quintana og Alejandro Valverde, blåste til angrep. De ble for øvrig tidligere i rittet kritisert for kun å kjøre for andre- og tredjeplassen.

Midtveis på etappen på vei opp til Col de la Croix de Fer kjørte først Valverde og siden Quintana vekk fra Chris Froome og hans hjelperyttere.

Favorittgruppa ble samlet igjen, men de to Movistar-essene brukte samme oppskrift på Alpe d’Huez. Første gang tettet Froome luka. Det gjorde han også andre gang, men tredje gang fikk de luke.

Sky-rytterne Richie Porte og Wout Poels måtte agere «damage control» for Chris Froome, som var tydelig presset.

Quintana fikk hjelp først av først Valverde, siden av landsmannen Winner Anacona før han kjørte alene de siste godt og vel fire kilometerne og kjørte kappløp med Chris Froome lidt lenger nede i fjellet.

Chris Froome hadde to minutter og 38 sekunders forsprang før lørdagens etappe. Forskjellen på Alpe d’Huez var kun et minutt og 20 sekunder og dermed ikke nok til å ta den gule trøya fra Froome.

Tour de France avsluttes søndag med det som pleier å være paradekjøring til Paris.

Froome: – Jeg døde 1.000 ganger opp til Alpe d’Huez

Facebook kommentarer