Quintana-veltet da Contador overtok ledertrøya

Sharing is caring!

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) er ny mann i den røde ledertrøya i Vuelta a Espana etter fjerdeplass på tirsdagens 36,7 kilometer lange tempoetappe.

contador 020914

Halvannen måned etter å ha utgått av Tour de France med et brukket skinnebein ser spanjolen ut til å nærme seg toppformen og sykler mye bedre enn en annen uheldig Tour-helt, Chris Froome (Sky). Briten ble nummer 10 og tapte hele 53 sekunder til rivalen.

Contador profiterte også av at sammenlagtleder Nairo Quintana (Movistar) veltet dramatisk i utforkjøring og tapte mye tid.

Quintana var i gang med å justere den ene pedalen og fikk ikke bremset i tide da han kom frem til en sving. Han traff i høy hastighet et autovern og stupte over styret.

Colombianeren hadde tydeligvis slått seg kraftig, men etter å ha fått summet seg så kom han seg opp på sykkelen igjen, men var allerede på det tidspunktet mer enn to minutter etter Contador.

Den første av to individuelle tempoetapper i årets Vuelta var en kupert affære med et kategori 3-fjell, men stigningen var tross alt ikke verre enn at den tunge tempospesialisten Tony Martin (Omega Pharma-Quick-Step) kunne kjøre inn til bestetid.

Martin var 11 sekunder foran Fabian Cancellara (Trek) og 15 foran lagkameraten Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick-Step).

Quintana trillet i mål på en 82.-plass, mer enn fire minutter etter vinneren.

Facebook kommentarer