Rein Taaramäe tar sammenlagtseier i spennende finale

Akkurat som i de to første utgavene av Arktis Race of Norway, hadde den tredje en spennende finale. Estiske Rein Taaramäe tok til slutt seieren fra sammenlagtleder Ben Hermans, som fikk problemer med sykkelen.

arn 4 15

August Jensen sikret klatretrøya, mens Alexander Kristoff tok poengtrøya sammenlagt. Silvan Dillier vant siste etappe i Narvik, og sikret samtidig lagseieren for BMC.

124 ryttere la ut på den fjerde og avgjørende etappen, som hadde både start og mål i Narvik. Alexander Kristoff (Katusha) vant den første mellomspurten foran Maximilian Walscheid (Giant-Alpecin) og Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) ved Vidrek (km 18,5). Rett etter spurten stakk sju ryttere fra feltet: Martin Elmiger (IAM Cycling), Maxime Cam (Bretagne-Seche Environnement), Ramon Sinkeldam (Giant-Alpecin), Gert Joeäär (Cofidis), Robert Förster (Unitedhealthcare), Philip Eidsheim (Fixit.no) og Reidar Borgersen (Joker).

Jensen klatrekonge på nytt

BMC tok ansvaret for jakten i et forsøk på å sikre sammenlagtseieren til Ben Hermans. Utbrytergruppen nådde tre minutters forsprang da det gjensto 100 km. Med 32 km til mål gikk det galt for BMC rytter Hermans, som fikk problemer med sykkelen. Han kom seg til slutt videre, men fikk stadig større problemer med flere angripende ryttere. Etappe 2 vinneren Sam Bennett dro fra feltet og erstattet Borgersen i tre-manns gruppen i front. Med 26 km igjen av løpet spurtet August Jensen (Coop-Øster Hus) for sin andre klatreseier for dagen. Det holdt til å gi ham klatretrøya, eller den oransje laksetrøya, sammenlagt.

Dillier tar seieren


Ilnur Zakarin (Katusha), Silvan Dillier (BMC) og Rein Taaramäe (Astana) gjorde et rykk med 20 km igjen til mål, først i følge med Audun Brekke Flotten (Ringeriks-Kraft), Tanel Kangert (Astana) og Michael Gogl (Tinkoff-Saxo). Hermans ble isolert, fikk ingen hjelp fra andre lag og fortsatte å tape til lederne. Taaramäe bet seg fast, men kunne ikke hindre at en sterk Dillier tok etappeseieren. Den sveitsiske rytteren tok sin første seier på vei som profesjonell, og dermed andreplassen sammenlagt. Som nummer tre i Narvik kunne Taaramäe likevel juble for totalseieren.

– Jeg likte den siste etappen svært godt. Det var nesten ingen flat del, så jeg rykket fra hovedfeltet fordi jeg forsto at de ikke var i stand til å hente oss. Det er en fantastisk følelse å vinne Arctic Race of Norway. Atmosfæren er så annerledes fra de andre landene hvor vi normalt konkurrerer. Mitt ønske er å komme tilbake å konkurrere her igjen, sier årets vinner av Arctic Race of Norway, Rein Taaramäe (Astana).

Alexander Kristoff sikret seg den grønne trøya sammenlagt, mens Edvald Boasson Hagen ble nummer fire sammenlagt.

 

Etappe 4: Narvik-Narvik (160 km)
Nr. 1 Silvan Dillier (BMC)
Nr. 2 Ilnur Zakarin (Katusha)
Nr. 3 Rein Taaramäe (AST)

Facebook Comments Box