Roman Kreuzigers appell avvist av CAS

Sharing is caring!

Roman Kreuziger fra Tinkoff-Saxo har fått avvist sin appell hos idrettens voldgiftsrett (CAS), og får derfor ikke lov til å stille opp i det forestående Vuelta a Espana

kreuz

«Det var ikke det vi hadde forventet, men vi har ikke sagt vårt siste ord. Ser fremover med Mr. Stovicek … livet er full av overraskelser, skriver Kreuziger på Twitter.»

Mr. Stovicek er hans advokat. Fra Tinkoff-Saxo Banks lageier Oleg Tinkov kommer denne bisarre støtten:

«Roman, stay cool! Vi har tapt slaget, men ikke krigen. Husk, vi måtte la Napoleon få Moskva en gang, før vi sparkede ham ut av Russland.»

Tinkoff-Saxo hadde holdt en plass åpen på Vuelta-laget til den tsjekkiske stjernen. Nå må Riis og co finne en annen rytter som kan ta den niende plassen på laget før starten på Vueltaen på lørdag.

UCI har suspendert Kreuziger på grund av problemer med hans biologiske pass i 2011 og 2012 da han kjørte for Astana. Han anket saken til CAS i håp om at UCI ville lade ham delta i Vuelta a España.

Da saken dukket opp dagen før Tour de France startet, valgte Tinkoff-Saxo å trekke Kreuziger fra rittet.

Ettersom det ikke i de påfølgende ukene kom noen sanksjoner mot Kreuziger, valgte Tinkoff-Saxo å ta ham ut til Polen Rundt. Få dager etter ble Kreuziger suspendert og kunne altså ikke delta.

Kreuziger skulle i årets Tour de France have utgjort en viktig støtte for Alberto Contador. Tsjekkeren endte med å bli droppet til troppen fordi saken om mistenkelige blodverdier dukket opp.

UCI suspenderer Roman Kreuziger

Facebook kommentarer