Rørt Geschke sikret Tyskland sin femte etappeseier

Sharing is caring!

Simon Geschke vant den 17. etappen i Tour de France da rytterne beveget seg inn i Alpene. Tyskeren sikret hjemlandet sin femte seier i årets ritt.

geschke tdf15

De tyske rytterne har hatt et glimrende Tour de France så langt. André Greipel har vunnet tre etapper, mens Tony Martin står med en seier, i tillegg til å ha båret den gule ledertrøya på tre etapper.

Onsdag var det Geschke sin tur til å fortsette Tysklands suksess i rittet etter å ha vært i brudd hele dagen, før han rykket fra bruddkameratene. 29-åringen har aldri tidligere vunnet en etappe i de tre store treukersrittene. På den første alpeetappen kom han alene til mål. Han vant foran Andrew Talansky. Rigoberto Urán ble nummer tre.

En drøm i 15 år

– Det er min tredje seier i karrieren. Jeg har drømt om dette i 15 år, sa Geschke som måtte avbryte seiersintervjuet oppløst i gledestårer.

Alberto Contador tapte mye tid sammenlagt. Spanjolen var offensiv opp Col d’Allos, men gikk i bakken på vei ned fjellet. Da mistet den tidligere Tour de France-vinneren mye tid på feltet med favorittene. I mål var han over to minutter bak Chris Froome.

– Hjulet hans glapp etter hump. Det var en veldig teknisk nedoverbakke, sa lagkamerat Michael Rogers.

Likt i mål

Lederen Froome og toer Nairo Quintana kom likt i mål i Pra Loup. Bak fulgte Alejandro Valverde, mens Vincenzo Nibali var fjerdemann av sammenlagtkanonene.

Flere av rytterne topp ti før onsdagens etappe tapte mye tid. Robert Gesink hoppet opp til 6.-plass, mens Mathias Frank ligger på 8.-plass etter å ha ligget i brudd.

Van Garderen brøt

Treer i sammendraget, Tejay Van Garderen, måtte bryte rittet onsdag på grunn av sykdom. Amerikaneren gikk av sykkelen oppløst i tårer. Også verdensmester Michal Kwiatkowski kom heller aldri til mål.

Det betydde at Alejandro Valverde overtok 3.-plassen sammenlagt.

 

Facebook kommentarer