Russisk komet tok Giro-seier etter soloritt

Sharing is caring!

Ilnur Zakarin fra Katusha er i gang med en stor sesong, og onsdag vant han 11. etappe av Giro d Italia etter å ha kjørt solo de siste 22 kilometerne til mål.

 

zakarin giro

25-årige Zakarin vant overraskende Romandiet Rundt som opptakt til Giroen tidligere denne måneden, og onsdag slo han altså til igjen da han satte en ellers sterk utbrytergruppe på plass.

Alberto Contador testet konkurrentene i feltet, men kom i mål sammen med favorittene og beholdt ledertrøya.

Det var en etappe med ni mindre stigninger, og kun de tre av dem var kategoriserte stigninger på etappeprofilen, så den var som skapt til åt forme et utbrudd med mulighet for å holde hele veien inn.

Og det kom da også et utbrudd på 10 mann avsted.

Her satt Carlos Betancur, Matteo Montaguti (AG2R), Franco Pellizotti (Androni), Diego Rosa (Astana), Marek Rutkiewicz (CCC Polska), Benat Intxausti, Ruben Fernandez (Movistar), Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin), Ilnur Zakarin (Katusha) og Steven Kruijswijk (LottoNJ – Jumbo).

Den tidligere Giro-vinneren Ryder Hesjedal var best plassert i sammendraget, vel seks minutter etter Alberto Contador, så Tinkoff-Saxo-holdet lot ikke utbruddet få så lang løpestreng.

Med 70 kilometer tilbake forsøkte Tinkoff-Saxo å knekke feltet i to, og det lykkes til dels. Både Fabio Aru og Richie Porte var midlertidig hektet en smule av, men de fikk karret seg tilbake.

Viste enorm styrke

En masse andre, dog ikke topp 10-ryttenre, ble samlet i et felt der bak, og både Sky, BMC og Tinkoff-Saxo holdt presset.

Det reduserte samtidig utbryternes forsprang meget raskt ned til to minutter, og 45 kilometer fra mål var det nede på under et minutt.

Deretter kom det litt ro på favorittfeltet, og utbryterne fikk lov å utvide ledelsen igjen til rundt halvannet minutt.

Helt i front stak Ilnur Zakarin av fra sine følgesvenner 22 kilometer fra mål, mens en av favorittene, Rigoberto Uran (Etixx-Quickstep), veltet nede i feltet inne på racerbanen i Imola, som utgjorde en god del av avslutningen.

Zakarin viste enorm styrke, og med åtte kilometer tilbake hadde han utvidet et forsprang på 1 minutt og 15 sekunder til forfølgergruppen, som hadde sin fulle hyre med å holde feltet på avstand.

I feltet skjedde det også saker og ting da Alberto Contador angrep på den siste lille stigningen seks kilometer fra mål, og Fabio Aru ikke kunne følge.

På den anden siden av toppen falt Contador tilbake til feltet og de kom sammen til mål.

Et lite signal fra Contador til konkurrentene.

Zakarin kun ingen gjøre noe med, og i mål var han cirka et minutt foran de neste.

Facebook kommentarer