Ryttere får gamle dopingprøver testet på ny

Sharing is caring!

 Ny testmetode skal avsløre om det var doping i sykkelfeltet for tre år siden.

 Antidopingmyndigheten Cycling Anti-Doping Foundation får det travelt i den nærmeste tiden, selv om sykkelsporten ligger i Corona dvale.

For gamle dopingprøver fra 2016 og 2017 skal testes på ny. Det skriver den belgiske avisa Het Nieuwsblad.

Allerede i november ba Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) om at prøvene ble gjentestet, og det er det man nå er i gang med.

Nå er det mulig å teste for nye preparater

– Da var det en rekke ulovlige midler som ikke kunne testes på en optimal måte. I mellomtiden er de metodene nå blitt forbedret, sier talsperson fra Cycling Anti-Doping Foundation til Het Nieuwsblad.

Chris Froome vant Tour de France i 2017. Historien melder ikke noe om hvorvidt den britiske rytteren er i søkelyset og får prøvene sine testet på ny.

Den nye testen kommer til å fokusere på et unavngitt dopingpreparat som skulle komme fra USA. Særlig Tour de France i 2017 skal være i søkelyset.

Og de første test har allerede blitt foretatt.

– Vi har funnet frem de relevante prøvene, og vi har gjort de første analysene, men vi kan ikke på nåværende tidspunkt kommentere det, sier representanten.

Disse norske kjørte Tour de France 2017:

Vegard Stake Laengen

Edvald Boasson Hagen

Alexander Kristoff

Historien melder ikke noe om hvorvidt de tre nordmennene har tester som skal undersøkes på ny.

Hvem og hva som skal testes har antidopingmyndighetene kommer frem til gjennom informasjoner som har blitt samlet inn i den store dopingsaken med navnet Operation Aderlass.

Her ble den østeriske skiløperen skiløperen Max Hauge bokstavelig talt.tatt med nålen i armen under VM i fjor.

Siden har ytterligere 20 utøvere blitt involvert i saken, blant annet Alessandro Petacchi, Stefan Denifl, Danilo Hondo, Georg Preidler, Pirmin Lang, Kritijan Durasek, Kristijan Koren og Borut Bozic.

Facebook kommentarer