Sagan vant i Spania

Sharing is caring!

Mandag var Peter Sagan raskest på 3. etappe av Vuelta a España, og han kjørte en pen spurt der Nacer Bouhanni (Cofidis) og John Degenkolb (Giant Alpecin) var nærmest på å slå slovaken.

Dermed er en stim av andreplasser brutt for Sagan, som særlig i Tour de France var nære på mange ganger.

3. etappe var 158,4 kilometer lang med et stort fjell midtveis og gikk fra Mijas til Málaga. Turen ble kjørt på litt over fire timer.

Tempo skapte uro

Før massespurten gjorde Jesper Hansen en stor jobb for Tinkoff-Saxo. Dansken, som vant Tour of Norway, førte an i feltet for lagkameraten Peter Sagan.

Sammen med Sérgio Paulinho satte Jesper Hansen så stort tempo i front av feltet at de fikk skapt en mindre luke.

Farten ga uro i feltet, og spurteren Nacer Bouhanni veltet og brukte mange krefter for å komme tilbake. Kanskje var det derfor at han manglet de siste centimeterne i finalen.

Tidlig brudd

Sylvain Chavanel (IAM) var med til å sette det tidlige utbvruddet i gang, men den 36-årige franskmannen kunne ikke følge med Maarten Tjallingii (LottoNL-Jumbo) og Alexis Gougeard (AG2R) da de stakk alene avsted.

Tjallingii og Gougeard ble også hentet av feltet da det gjensto litt over 14 kilometer av etappen.

Og fra da av var det en vill posisjonskamnp om å komme best inn i svingene i de smale gatene i Malaga.

Sagan satt klokt på hjulet til Degenkolb og var perfekt plassert i tredje posisjon på den siste kilometeren før slovaken selv trådte an og gikk i front til en forløsende etappeseier.

Facebook kommentarer