Senasjonseier på prologen

Sharing is caring!

Rohan Dennis kjørte fra alt og alle da han satte forhåndsfavorittene på plass og kjørte seg i gult i Tour de France.

dennis pall prolog tdf

 Den 25-årige australieren overrasket alt og alle i prologen i den nederlandske startbyen Utrecht, og kjørte hjem seieren med en snittfart på 55,4 kilometer i timen, den raskeste tempoen noensinne målt i Tour de France.

Og det var en glad sykkelrytter som uttalte seg til australsk tv like etter etappen.

– Alt gikk perfekt

– Vi bestemte oss for å starte tidlig. Uten stress, uten å skulle sitte og vente hele dagen, men for å få det gjort og la konkurrentene jakte på meg, og det virket, sa den glade australieren.

Fra målområdet kunne Rohan Dennis se sine konkurrenter komme tettere og tettere på sluttiden 14.56 han presterte på den 13.8 kilometer lange etappen.

Men selv om forhåndsfavorittene Tony Martin og Fabian Cancellara underveis kjørte like oppunder Dennis’ mellomtid, endte de allikevel bak ham til slutt.

dennis prolog tdf

Med seieren kan den ledende australieren iføre seg den gule ledertrøya, mens han for øvrig også er innehaver av den hvite ungdomstrøya og den grønne poengtrøya.

– Jeg er en lille smule i sjokk. Dette her er jo Tour de France, og jeg har den gule trøya Det er en drøm som går i oppfyllelse.

– Det hele sank inn for fem minutter siden da mine største konkurrenter kom inn bak meg. Det var surrealistisk, og jo – så kom det ut et par følelser.

I morgen skal Rohan Dennis forsvare den gule trøya når feltet blir i Nederland og kjører fra Utrecht til Zelande.

Skuffende av de norske

Begge de norske rytterne skuffet å tempoen der Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen var ett minutt bak Rohan Dennis.

– Jeg hadde håpet på litt bedre, men jeg er ikke noe god på tempo, sier Kristoff til TV 2.

Edvald Boasson Hagens håp om å kjøre seg inn i gul trøye i løpet av rittets første uke fikk seg et skuff på baugen.

– Det gikk bare ikke fort. Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg følte meg bra dagen før, men jeg hadde ikke spurt i beina. Men det er tre uker igjen, sier Boasson Hagen til TV 2.

Video fra dagens etappe

Facebook kommentarer