Sindre Skjøstad Lunke blir proff i Giant – Alpecin

Sharing is caring!

Pressemelding: Norsk sykkelsport har hatt en fantastisk sesong med mange store triumfer. De største signert Alexander Kristoff, men en rekke andre ryttere har også prestert i verdensklasse.

lunke 102015

Sesongen er nå så godt som over, og når vi nå skal oppsummere så er det en av tidenes sesonger vi ser tilbake på. I kjølvannet bak våre største profiler kommer det en rekke sterke ryttere, og den siste ut i proffenes rekker etter denne sesongen er altså en 22-år gammel Trønder.

Norges beste sykkellag, og «talentfabrikken» Team Joker har tidligere fortalt at denne sesongen er den kollektivt beste i lagets 11 år gamle historie. Laget har kjørt inn en rekke seiere, og inntil nå rekruttert tre nye profesjonelle ryttere. Men det stopper altså ikke der. Det er med glede at vi i dag presenterer Norges nye sykkelproff: Sindre Skjøstad Lunke.

Skjøstad Lunke har kjørt for Team Joker siden 2014, og har sin styrke særlig i lange stigninger. I årets Tour de l’Avenir endte han opp på en meget sterk 7.plass i sammendraget etter sterk kjøring i fjellene, og i Giro Valle d’Aosta ble han 8.mann. Disse resultatene har blitt lagt godt merke til internasjonalt.

Sportsdirektør Gino Van Oudenhove er stolt over å kunne levere nok en rytter over til et av verdenslagene: -Lunke er en veldig god rytter i fjellene, og det skal bli spennende å følge han i årene som kommer. Han har vært stabilt god i alle etapperitt han har kjørt med fjelletapper de to siste sesongene, og vil kunne bidra med mye positivt i Giant – Alpecin. Dette er en fantastisk mulighet for Sindre, og jeg er stolt over at vi nå leverer vår fjerde proffrytter denne sesongen, sier Van Oudenhove. Til tross for at Team Joker foran 2016 har mistet fire av sine profiler er ikke sportsdirektøren bekymret for fremtiden: – Vi har en klar filosofi om å utvikle ryttere slik at de kan ta steget videre ut i verden. Dette har vi lykkes veldig godt med siden oppstarten. Vi har en rekke spennende ryttere igjen i stallen vår, og jeg er overbevist om at vi får en flott sesong også neste år, sier Van Oudenhove.

-Team Giant – Alpecin har vært i dialog med oss vedrørende Lunke i en periode, og ser at trønderen kan bidra med god spisskompentanse i fjellene. I første omgang som hjelperytter for ryttere som Tom Dumoulin, men på sikt en rytter som kan kjøre for egne sjanser, avslutter Van Oudenhove.

Topp 20 i Europa

Team Joker er i skrivende stund det 19. beste laget i Europatouren, og det sjette beste kontinentallaget (http://www.uci.ch/road/ranking/). Kun noen få ritt gjenstår av sesongen, ett av disse er temporittet Chrone des Nations i Frankrike kommende helg. Her stiller Team Joker med tre ryttere: Truls Engen Korsæth, Amund Grøndahl Jansen og Reidar Borgersen (http://www.chronodesnations.com/). Samtidig fortsetter laget planleggingen mot neste sesong, og vil presentere 2016-stallen senere i måneden.

Listen over ryttere som har blitt rekruttert av «Talentfabrikken» :
Edvald Boasson Hagen: Team T-Mobile / High road, 2008
Alexander Kristoff: BMC racing team, 2010
Gabriel Rasch: Credit Agricole, 2008
Lars Petter Nordhaug: Team Sky, 2010
Frederik Wilmann: Skil Shimano, 2010
Vegard Stake Laengen: 2012: Team Type 1, 2016: IAM cycling
Vegard Breen: Lotto Belisol, 2014
Kristoffer Skjerping: Team Cannondale – Garmin, 2015
Odd Christian Eiking: FDJ, 2016
Daniel Hoelgaard: FDJ, 2016
Sindre Lunke: team Giant – Alpecin, 2016

Facebook kommentarer