Siste dag av NM banesykling i Odense

Sharing is caring!

Siste dag av NM i banesykling i Odense besto av en rekke spektakulære øvelser.

banenmn16 3

Første øvelse 500/1000m TT (time-trail).

Neste øvelse var Keirin, som består av at en motorsykkel, nærmest lik en knallert fra 30-årene, drar opp feltet og holder en kontrollert fart før den slipper slik at rytterne kan spurte om seieren.

Dagen ble avsluttet med flying lap og poengløp.

TT, flying lap og poengløp er forøvrig de tre siste øvelsene i omnium konkurransen.

Time-trial

Pernille Feldmann fra Stavanger SK har vært overlegen hele helgen, men det var Martine Gjøs fra Horten OCK som tok NM gullet på 500 m TT for kvinner junior. Pernille Feldmann tok sølvet.

I menn junior 1000m TT ble det NM gull til Kristian Klevjer fra Glåmdal SK. Sølvet gikk til Markus Kjølstad  fra Horten OCK mens bronsen gikk til Bærums Frode Svortevik Birkeland

Anita Yvonne Stenberg tok et nytt NM gull, mens Josephine Hansen og Tone Hatteland Lima tok seg av de neste valørene

Anders Oddli var i slag på NMs siste dag og tok gullet på 1000m TT i menn senior. Sølvet gikk til Aleksander Perez. Bronsen tok Fredrik Steen med et hårstrå ned til fjerdemann Joseph Santaniello da kun en hundredel skilte disse to.

Keirin

I de to kilometerne som utgjør keirin distansen viste Pernille Feldmann seg nok en gang raskest i kvinner junior. Martine Gjøs sikret seg en overbevisende andreplass.

Anita Yvonne Stenberg la ingenting imellom og kom først til mål også i denne disiplinen. En dame som har lært raskt og forstått banekjøring var dagens store overraskelse, Tone Hatteland Lima, som kapret andreplassen. Stenbergs lagvenninne fra IK Hero Josephine Hansen tok tredjeplassen.

I menn junior åpnet Kristian Klevjer fra Glåmdal SK spurten og ble belønnet for dette hele veien til målstreken. Ingen av konkurrentene maktet å komme opp på siden. Den som kom nærmest var Erik Gellein Halvorsen fra Horten OCK som snappet sølvet. Bronsen gikk til til det 14-årige talentet Bendik Gjøs fra Horten.

Anders Oddli vant nok en gang på overbevisende vis og kunne heve armene etter målgang. Jørgen Bang Sneisen viste stor taktisk og fysisk styrke da han hold hjulet til Anders Oddli gjennom spurten og mottok det nest gjeveste metallet. Bronsen gikk til lyn-hurtige Aleksander Perez fra Asker CK.

Poengløp

Avsluttende konkurranse i omnium-sammendraget var poengløp som også gjelder som en individuell konkurranse i NM.

Kvinner junior kjørte 80 runder. Her måtte Martine Gjøs kaste inn håndkleet. Pernille Feldman tok hele 38 poeng av 40 mulige og kunne krones med gullet i denne øvelsen.

I kvinner senior ble det kjørt 100 runder.

To ryttere utmerket seg tidlig i løpet og gikk direkte til angrep på de andre.

Anita Yvonne Stenberg og Tone Hatteland Lima satte et skyhøyt tempo og maktet å hente inn feltet med en runde tidlig i løpet.

Denne bedriften skulle de klare å gjenta noe senere. Etter 100 fantastiske runder sto Anita Yvonne Stenberg frem som en soleklar vinner med hele 70 poeng. Dagens store offensive overraskelse var taktikeren Tone Hatteland Lima som tok sølvet hjem til Bryne CK, og hele 46 poeng.

IK Heros Josephine Hansen kjørte jevnt og stødig, og det resulterte i en solid bronsemedalje.

I menn junior var det spenning til siste tråkk.

Markus Kjølstad fra Horten OCK og Glåmdals Kristian Klevjer knivet lenge om spurtene. Det ble til slutt Markus Kjølstad som trakk det lengste strået og tok gullet og 38 poeng. Fattige to poeng bak kom Kristian Klevjer som tok sølvet.

Erik Gellein Halvorsen fra Horten OCK satte farge på rittet og tok med 16 poeng bronsemedaljen.

Oddli og Steen i egen klasse

Menn senior avsluttet helgens NM med 160 runder.

Det var to utøvere som utmerket seg og viste angrepsvillighet man sjelden før har sett maken til. De lot seg ikke avskrekke av det høye antallet runder, og gikk umiddelbart i brudd.

Ikke uventet Anders Oddli og Fredrik Steen kjørte flere runder fra feltet og var virkelig på poengjakt. Dette resulterte i henholdsvis gull til Anders Oddli (Ottestad IL) med hele 151 poeng, og sølv til Fredrik Steen fra Grenland SK med 106 poeng. Sindre Bjerkestrand Haugsvær fra IK Hero satte også farge på rittet med aggressiv kjøring og fikk med seg 33 poeng og en bronsemedalje.

Oddli vant for øvrig ungdomnskonkurransen i forrige helgs tradisjonsrike seksdagersløp i København.

Til slutt ble det deles ut medaljer i omnium, et sammendrag av hele seks øvelser.

Sammenlagt ble resultatene som følger:

Kvinner junior:

1.Pernille Feldmann – Stavanger SK 234 poeng
2.Martine Gjøs – Horten OCK 194 poeng

Kvinner senior:

1.Anita Yvonne Stenberg – IK Hero 270 poeng
2.Tone Hatteland Lima – Bryne CK 230 poeng
3.Josephine Hansen – IK Hero 186 poeng

Menn junior:

1.Markus Kjølstad – Horten OCK 224 poeng (vinner siste spurt)
2.Kristian Klevjer – Glåmdal SK 224 poeng
3.Erik Gellein Halvorsen – Horten OCK 200 poeng

Menn senior:

1.Anders Oddli – Ottestad IL Sykkel 349 poeng
2.Fredrik Steen – Grenland SK 278 poeng
3.Sindre B. Haugsvær – IK Hero 199 poeng

Sandefjord SK gjorde en fantastisk innsats som teknisk arrangør av NM i banesykling i Odense, og sørget for at arrangementet ble gjennomført på en aldeles utmerket måte.

Facebook kommentarer