Stilte i mesterskap med feber

Sharing is caring!

Det er ikke bare i Norge det nasjonale mesterskapet har skapt diskusjoner. I Danmark ble det bråk etter at en rytter avslørte at en rytterkollega stilte til start med feber.

rysjbergFeberinnehaveren er 24-årige Kristine Frida Rysbjerg som hadde røpet sin helsetilstand på appen Strava.

Det fikk hennes mannlige kollega Mathias Norsgaard til å reagere.

På twitter skrev han:

«Årets DM i landeveis cyking blev i går kørte under Corona pandemien. Utroligt forfriskende med lidt glæde i en hård tid. Alligevel er der en rytter som har frækheden til at stille til start med feber?! Undskyld mig, men hvor dum og egoistisk har man lov til at være?

 

Med klar adresse til Kristine Frida Rysjbjerg (bildet).

Dette har avstedkommet med sterke reaksjone, og Rysbjerg har fjernet kommentaren fra Strava.

Nyhetsbyrået Ritzau har imidlertid fått tak i Rysjbjerg.

– Jeg var hos kiropraktor to dager før rittet og jeg har vært slapp i kroppen siden, men jeg har ikke hatt feber på noe tidspunkt. Det skulle jeg selvfølgelig ha skrevet på Strava, men det gjorde jeg ikke, og det var en menneskelig feil, sier Rysjbjerg.

På Strava skrev hun:

Er det lov å stile opp i DM med feber? JA!

– Jeg har også fremvist en negativ coronatest som jeg tok tirsdag. Hvis jeg hadde feber ville jeg ikke stilt til start, bedyrer Kirstine Frida Rysbjerg.

Allikevel kan Rysbjerg se frem til at oppslaget får konsekvenser.

– Det er ut fra et kommunikasjonsmessig synspunkt et veldig problematisk oppslag, og det virker som om hun rett og slett ikke har hatt forståelse for situasjonens alvor. Hun er selvfølgelig lei for det, men selv om hun ikke hadde feber og bare var sliten, er det nok til å være et brudd på protokollen, og det blir vi nødt til å reagere på.

– Vi kan ikke ta noen sjanser og blir nødt til å undersøke saken og ta alle forhåndsregler vi kan. Så må vi vurdere hva sanksjonene blir, sier kommunikasjonssjef i Danmarks Cykle Union (DCU), Morten Anderson.

Skal testes med det samme

Mens de øvrige deltakerne under DM kan bruke de neste dagene på å slappe av eller se frem til kommende utfordringer, venter det Kirstine Frida Rysbjerg noen mindre spennende oppgaver.

For selv om samtlige ryttere ble testet grundig av legene før rittet, krever DCU at Rysbjerg blir testet igjen og avlegger rapport om hvem hun har vært i kontakt med.

– Vi tar corona-situadjonen meget seriøst, og vi gjør alt for å beskytte rytterne. Vi kunne ikke ha gjort mer, og det er umulig å gardere seg mot så stor ubetenksomhet.

– Alle deltakerne var informert om at det var deres plikt å holde seg unna – selv med de minste symptomer, og legen vår har vært til stede for å være med på å vurdere at det ikke var noe som kunne indikere at noen ryttere skulle ha symptomer på sykdom.

Morten Anderson forteller videre at man hos DCU avventer Kirstine Frida Rysbjergs testresultat før det vil bli tatt stilling til om resten av feltet skal testes.

Dansk mester – med eller uten feber –  ble Emma Norsgaard.

Facebook kommentarer