Sykkelryttere vil ha innført regler ved dårlig vær

Sharing is caring!

De profesjonelle sykkelrytternes forening, sammenslutningen av de store lagene og rittarrangørene vil ha innført regler for hvordan sykkelritt skal arrangeres i ekstremt vær.

 

Den tidligere sykkelrytteren David Millar har møtt Luuc Eisenga, som er øverste sjef for sykkellalgenes sammenslutning AIGCP, Jean-Francois Pescheux, som er en av de mest innflytelsesrike personene hos Tour de France-arrangøren ASO, og Giro d’Italia-direktør Mauro Vegni.

De møttes i Milano denne uka.

I følge det franske nyhetsbyrået AFP ble partene enige om et utkast som nå bli sendt videre til det internasjonale sykkelforbundet, UCI, med henblikk på å kunne tre i kraft fra neste sesong.

Det nettopp overståtte Milano-San Remo var for få år siden utsatt for et ekstremt snevær, der rittet måtte avbrytes underveis og rytterne ble fraktet videre i busser til et nytt punkt hvor rittet ble gjenopptatt.

Behovet for regler for sykkelritt i ekstremt vær kommer først og fremst etter en etappe i fjorårets års Giro d’Italia der det var uklart om rittet var nøytralisert eller ei.

Den senere vinneren Nairo Quintana (Movistar) utnyttet tvilen til å stikke av og sikre seieren – mens andre trodde at etappen var nøytralisert på grunn av dårlig vær.

Facebook kommentarer