Team Coop-ØsterHus-profil blir proff

Sharing is caring!

Den 25-årige Team Coop-ØsterHus-rytter, August Jensen, skifter til det britiske pro-kontinentallaget One Pro Cycling på en toårs-kontrakt.

jensen august 16

Dermed blir bodøværingen Jensen den tredje rytteren på like mange år som går fra Team Coop-ØsterHus og videre til en proff-tilværelse. 25-åringen er stolt over å følge i fotsporene på Sven Erik Bystrøm (til Katusha i 2014) og Fredrik Galta (til Delko Marseille i 2015).

– Det er en drøm for meg og det helt rette tidspunktet. Jeg har vært på Team Coop-ØsterHus siden 2013, hvor jeg har hatt gode venner og perfekte rammer for å utvikle meg, men nå er jeg klar til å ta steget videre for å fortsette utviklingen, sier Jensen.

August Jensen har blant annet vunnet klatrekonkurransen i Arctic Race of Norway i 2014 og 2015. I denne sesongen har han vist at han også kan være med framme i spurtene da han hentet to tredjeplasser på etapper i Tour des Fjords og Tour of Norway. I sistnevnte ble han i tillegg nummer ti i sammendraget.

Bra match

Både den sportslige utfordringen og One Pro Cyclings britiske bakgrunn gjorde det til et enkelt valg for August Jensen å ta steget videre som proff.

– At laget er engelskspråket gjør det forhåpentlig lettere å bli en del av kulturen og det sosiale på laget. Det er viktig for prestasjonene. Vi kommer til å kjøre flere store ritt, og derfor forventer jeg også å få en litt annen rolle, men samtidig er det også et lag hvor jeg vil få egne sjanser, forteller Jensen, som er glad for at toårs-kontrakt med One Pro Cycling gir ham tid til å kjenne på nivået:

– Det gir mer ro. Jeg kan finne min plass på laget, bidra som hjelperytter og ellers ta de mulighetene jeg får.

Fornøyd sportsdirektør

Selv om Team Coop-ØsterHus mister en av sine største profiler gjennom de siste sesongene, er sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen likevel glad for at August Jensen nå får sjansen på et høyere nivå.

– Det er en del av lagets målsetning å kunne utvikle nye norske proffryttere. Når en rytter som August presterer på et stabilt høyt nivå i flere sesonger, så blir det lagt merke til det. Derfor er det også meget fortjent at han nå blir proff, forklarer Benjaminsen.

Facebook kommentarer