Team Coop tok bronse på NM fellesstart

Sharing is caring!

Pressemelding: En utrolig spennende finale endte med seier til Vegard Stake Laengen og bronse til Team Coop med Kristian Aasvold. En fantastisk finale sett med Coop øyner.

coop nm 2018

Som et vanlig NM gikk det et brudd relativt tidlig i løpet. Vi hadde Krister Hagen der. Det skulle vise seg å bli en god taktisk manøver. Vi får etterhvert Kristian Aasvold og Trond Håkon Trondsen opp til bruddet.Trondsen får luke sammen med Laengen og Røinås ved 30 km. Det går ikke lenge før trioen begynner å støte på hverandre. Ved 25 km igjen støter Trond Håkon Trondsen fra bruddkameratene og får fort over minuttet. Det blir tungt, siste gang opp bakken og gruppen med Laengen, Aasvold og Hagen kommer opp til Trondsen. Etter mye støting kommer Hagen seg i solo brudd. Han får fort en god luke, men også denne blir tettet. Så gå Laengen til igjen med 4 km. Han får en luke som han aldri slipper og sykler inn til NM gull. Kristian Aasvold dekker opp bak og spurter inn til en knallsterk 3. plass.

– Taktikken i dag blik fulgt slavisk og vi resultatet viser det. Det var gøy å sykle sammen med Team Coop i dag, sier gullvinner Vegard Stake Laengen.

– Vi har en mann fremme i brudd, som kanskje er litt lite. Men vi setter oss selv i en god posisjon når vi får opp Laengen, Bystrøm og to til Coop rytter sier Alexander Kristoff.

– Proffene tar meg ut av løpet, og jeg tar de ut av løpet. Så det er kjekt at Laengen da står igjen som vinner og Team Coop får Aasvold på pallen. I mine øyner en veldig god dag på jobben avslutter Kristoff.

Kristian Aasvold forteller:
– Laget kjører veldig bra. Et spesielt ritt nok en gang i NM. Vi kjørte veldig bra, hele laget. Jeg fikk krampe da jeg prøvde å gå etter Tiller på slutten så sølvet glapp dessverre. Jeg klarte å mobilisere på slutten og spurter inn til en bronse. Det var utrolig deilig sier Aasvold

Magnus Børresen forteller:
– Sitter ikke så bra i starten, men i slutten er vi på og setter oss i en knallbra posisjon. Vi kjører klokt og sitter igjen med gull og bronse, etter samarbeid med UAE, og seflfølgelig hadde jeg jo håpet på Hagen eller Trondsen i norgestrøya, men vi er veldig fornøyde i dag sier Magnus Børresen.

Facebook kommentarer