Thailendere vil arrangere Tour fra France i 2016

Sharing is caring!

En turistorganisasjon i Thailand har fått det for seg for at de skal arrangere deler eller hele Tour de France i 2016.

thawatchai

Thailenderne sier de har vært i møte med arrangøren av Tour de France, ASO.

– Vi snakker stadig med ASO og vi har enda ikke bestemt oss om det skal være en eller to etapper eller kanskje hele rittet. Det er noe som fortsatt må drøftes. Thailand er et perfekt sted å arrangere dette prestisjefylte rittet. Sykkelsporten er veldig populær her i landet, sier sjefen for TAT, Thawatchai Arunyik, til Reuters.

– Ved å være vært for en verdensberømt begivenhet som Tour de France viser vi også at Thailand er klar til å huse alle former for idrettsbegivenheter, både store og små, sier Thawatchai Arunyik.

Misforståelse

Hos Aso er man bare hoderystende over meldingene fra Thailand. De mener det hele beror på misforståelser, og har ingen planer om å flytte sykkelrittet østover.

– Det er ganske riktig samtaler, men ikke om å bringe Tour de France til Thailand, sier en talsmann fra ASO til Reuters.

– Vi snakker om å komme til Thailand med et kriterium som vi har gjort med Saitama Criterium by Le Tour France i Japan, sier talsmannen videre.

Franskmennenes presisering endrer imidlertid ikke noe for organisasjonen i Thailand. Her har man bare endret årstallet, så det ikke, som det står i pressemeldingen, handler om 2015, men om 2016.

De to partene har tilsynelatende en del knaster som skal høvles til før en avtale kan skrives under.

Neste års Tour de France blir avslørt i Paris 22. oktober. Det imidlertid sikkert at rittet starter i den nederlandske byen Utrecht.

Facebook kommentarer