Tidenes startfelt i nytt og sammenslått ritt

Sharing is caring!

Tour des Fjords AS har slått sammen Tour des Fjords og Tour of Norway. Det nye rittet heter «Tour of Norway» og skal gå over seks dager fra Vestlandet via Sør-/Østlandet 28. mai – 02. juni. I løpet av den neste uken presenteres lagene som skal konkurrere om seieren i 2019.

 Daglig leder, Roy Hegreberg gleder seg.

– Planleggingen går for fullt og det er duket for et fantastisk sykkelritt månedsskiftet mai/juni. I 2018 hadde vi tidenes startfelt i Tour des Fjords, og blir enda bedre i Tour of Norway 2019. Vi er veldig stolte over å få flere av de store World Tour-lagene, og de største norske profilene til start. Det er viktig for interessen for arrangementet, men også for sykkelinteressen i landet. Nedtellingen er i gang og det er bare å sette av datoen til å følge løpet langs ruten eller på tv-skjermen!, sier Roy Hegreberg.

– Med Hammer Stavanger i forkant av rittet, får vi et enda sterkere felt når 22 lag står på startstreken 28. mai.

Lagene avsløres i løpet av uken, og det er allerede klart at UAE Emirates med Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm, og Dimension Data med Edvald Boasson Hagen stiller til start.

Lagene som er klare er og Hegrebergs vurdering:

Mitchelton-Scott
Det australske laget Mitchelton-Scott stiller igjen til start etter en sterk 2018 sesong. Michael Albasini vant 2. etappe og sammenlagt i Tour des Fjords 2018. Mitchelton-Scott har allerede startet 2019 sesongen med sammenlagtseier til Daryl Impey for andre året på rad i årets første World Tour ritt Santos Tour Down Under. Vi kan derfor forvente et sterkt lag som ønsker å fortsette seiersrekken.

Dimension-Data
Laget med alles godt kjente Edvald Boasson Hagen i spissen, kommer til å gripe mulighetene til å ta en etappeseier, men forhåpentligvis også prøve seg på sammenlagtseieren. Boasson Hagen vant 2. etappe i Tour of Norway 2018, og endte på en 3. plass sammenlagt. Uken etterpå, tok han med seg en 4. plass sammenlagt i Tour des Fjords, hvor han i 2017 tok sammenlagt-tittelen. Det sørafrikanske laget har gjort noen spennende signeringer for 2019, og vi er spente på å se om de kan ta en sterkere posisjon i feltet i år.

UAE Emirates Team
Alexander Kristoff er klar til kamp og er ikke tvil om at han vil utnytte enhver mulighet til å ta en seier på hjemmebane: «Jeg gleder meg til Tour of Norway, og har tro på at jeg skal kunne ta med meg en seier på hjemmebane i Norge. Jeg har ikke studert løypene enda, men satser på at jeg får noen sjanser til å ta en etappeseier.» Laget har også den unge og lovende Jasper Philipsen som yppet seg mot de større profilene, og tok sin første World Tour seier etter en kaotisk avslutning på 5. etappe i Santos Tour Down Under.

Jumbo-Visma
Det nederlandske laget med norske Amund Grøndahl Jansen, har også fått med seg det norske firmaet Visma som sponsor de neste fem årene. Laget fikk med seg 33 seire i 2018-sesongen, hvorav tre av de ble tatt av Dylan Groenewegen under fjorårets utgave av Tour of Norway. Laget ga god motstand og viste seg frem ved flere anledninger, også under Tour des Fjords 2018, med Timo Roosen på en 6. plass sammenlagt. Laget har med andre ord en god og spennende utvikling, som vi håper kan prege årets ritt.

Nippo Vini Fantini Faizane
Med 11 seire i 2018 fikk laget fått vist seg frem på prokontinentalt nivå. Laget er basert i Italia, og fikk bryne seg mot noen av verdens beste lag, som et av få prokontinental-lag i Hammer Series 2018. Laget var med for første gang i Tour des Fjords 2018.

Sport Vlaanderen-Baloise
Laget stiller til start nok en gang, etter å ha vært et fast innslag hos både Tour of Norway og Tour des Fjords i alle år. Sport Vlaanderen-Baloise sykler alltid offensivt og i 2017 tok Dries Van Gestel, etappeseier og en 2. plass sammenlagt i Tour des Fjords. Vi gleder oss til å se de på startstreken igjen, klare til å ta kampen mot de andre lagene i tidenes startfelt.

Uno-X Norwegian Development Team
De norske kontinentallagene får lov til å bryne seg mot noen av verdens beste lag, og Uno-X Norwegian Development Team stiller med noen av de største lederne og talentene innen norsk sykling. Laget vant etapper i Tour of Rhodes, Ringerike GP og Omloop Het Nieuwsblad Beloften i 2018, og vi gleder oss til å se om de kan ta kampen mot World Tour lagene og vise seg frem i årets ritt.

Facebook kommentarer