Tidligere Tour de France-stjerne skiftet kjønn

Sharing is caring!

Han het Robert Millar. I 1984 vant han den prikkete klatretrøya i Tour de France, og gjennomførte rittet åtte ganger, mens det ble andreplass i Giro d’Italia i 1987, og to andreplasser i Vueltaen i 1985 og 1986.

millar robert

Men nå heter hun Phillipa York, og det har hun gjort en god stund. For Robert Millar har skiftet kjønn, men har holdt det hemmelig inntil nå. Nå skal hun være ekspert på ITV4, og har valgt å stå frem offentlig.

– Det bringer meg videre til et veldig personlig emne, som handler om reisen som startet på begynnelsen av dette årtusenet. Resultatet av den reisen betyr at jeg allerede lenge har levd som Phillipa, skriver hun hos Cyklingnews.

Den 58-årige eksrytteren har i likhet med mange av sine kolleger innrømmet en dopingsak. Det skjedde i 1982 da Robert Millar ble testet positiv for testosteron i Vueltaen.

phillipa

Slik ser Phillipa ut i dag.

Etter karrieren har Phillipa jobbet som sykkeljournalist, der hun fortsatt har opptrådt som Robert Millar.

– Jeg har de siste årene beskyttet mitt privatliv, og det er årsaken til at jeg ikke har hatt et offentlig bilde etter at jeg skiftet kjønn. Heldigvis har tidene forandret seg fra ti år siden, da min familie, venner og jeg var underkastet noen menneskers og visse tabloidmedeiers gammeldagse og fordomsfulle holdninger. I dag er det en større aksept og forståelse.

Phillipa skal for ITV4 være ekspertkommentator under Tour de France.

Facebook kommentarer