Tinkoff-Saxo Bank har klar plan B

Sharing is caring!

Med Alberto Contador ute av Tour de France har Tinkoff-Saxo Bank laget plan B for resten av Touren.

 Sportslig leder Bjarne Riis og lageier Oleg Tinkov laget planen på en sykkeltur i den franske byen Besancon tirsdag før de møtte pressen.

– I går var jeg lamslått. Det var en veldig hard dag. Men i dag har jeg fokus på laget, sier Riis.

– Akkurat har jeg det ok, men det kan godt hende jeg har bruk for krisehjelp om noen dager dersom jeg begynner å ligge søvnløs om natten, sier Riis.

Han varslet i går om at han ville hose opp plan B i dag. For inntil når har heler laget blitt bygget opp med det ene målet om å vinne Tour de France med Alberto Contador. Ingen andre på laget er kandidater til å vinne rittet, så en topplassering er helt utelukket.

Satser på etappeseiere

Planen er ikke overraskende å satse på etappeseiere på de resterende 11 Tour-etappene.

– Vi har noen sterke ryttere som satser på å vinne en etappe. Jeg synes særlig at Michael Rogers kjører veldig bra. Det samme gjelder Nicolas Roche. Rafal Majka kan gå med i noen brudd, og så har vi Daniele Bennati og Michael Mørkøv som begge er raske folk, sier Riis.

– Men vi skal bruke hodet. Vi skal ha fokus, være smarte og intelligente og lese taktikken. Se hvor mulighetene byr seg. Vi skal ikke bare gå ut å være dumsmarte.

Kjempeskuffet Contador

Alberto Contador tok i formiddag avskjed med lagkameratene og dro hjem til Spania. I følge Riis er han hardt rammet både fysisk og psykisk etter velten.

– Det er jo en kjempeskuffelse for ham at Touren har sklidd ut av hendene på ham, så han har det vanskelig.

Det er uvisst når Contador vil være tilbake i konkurranse. Det er snakket om Vuelta a Espana som skytes i gang 23. august.

– Det tar vi når den tiden kommer. Nå har vi fokus på Touren.

Utgått Contador har brukket skinnebeinet

Året med det store mannefallet

Facebook kommentarer