Tinkoff-Saxo i ordkrig med UCI-sjefen

Sharing is caring!

Manager Stefano Feltrin forstår ikke kritikken av Tinkoff-Saxos uttak av Roman Kreuziger (bildet) til Polen Rundt.

kreuz

Tinkoff-Saxo har havnet i en sak om uregelemessigheter i Roman Kreuzigers blodpass, og er nå i en verbal krig med presidenten i det internasjonale sykkelforbundet (UCI), Brian Cookson.

Cookson uttalte søndag til cyclingnews.com at han ikke forstår hvorfor Tinkoff-Saxo valgte å ta ut Kreuziger til denne ukas Polen Rundt når det hadde kommet frem at tsjekkeren hadde problemer det biologiske passet i 2011 og 2012.

I intervjuet med cyclingnews.com slår Cookson fast at uregelmessigheter i blodpasset kan sidestilles med en positiv dopingprøve.

Tinkoff-Saxos manager Stefano Feltrin mener at laget ikke har gjort noe klanderverdig.

Da saken dukket opp dagen før Tour de France, valgte Tinkoff-Saxo å trekke Kreuziger fra det franske etapperittet.

Tinkoff-Saxo: Vi har vært i god tro

Men da UCI i de påfølgende ukene ikke skred inn med en sanksjon av den tsjekkiske sykkelstjernen, så valgte Tinkoff-Saxo på onsdag å ta ut Kreuziger til Polen Rundt. To dager senere valgte UCI å suspendere Kreuziger.

Stefano Feltrin skriver i sitt brev at Tinkoff-Saxo hele tiden har vært i god tro.

– 28. juni uttalte laget: Selv om han (Roman, red.) ikke vil kjøre ritt nå, så vil laget ikke midlertidig suspendere Roman – medmindre det kreves av UCI eller det tsjekkiske sykkelforbundet – før vi har mottatt ytterligere informasjon, skriver Feltrin i brevet.

– UCI reagerte ikke på uttalelsen, og det var vår klare forståelse at rytteren ikke var suspendert.

– Mer enn en måned etter uttalelsen så regnet Roman og laget med at han kunne kjøre i Polen. Vi har tross alt kontrakt med rytteren og betaler han lønn, skriver Feltrin videre.

Tinkoff-Saxo-manageren mener også at Brian Cookson motsier seg selv i intervjuet. UCI-presidenten sier blant annet at han ikke kjenner hele den detaljerte saken, men han slår samtidig at det er snakk om alvorlige uregelmessigheter i blodpasset.

Facebook kommentarer