Tjuvstartet folkefesten med «Race To Celebrate»

Sharing is caring!

BERGEN: Det skal bli celebert når sykkel-VM blir arrangert i Bergen om nøyaktig to år. Onsdag kveld ble Sykkel-VM 2017 presentert for 450 fremmøtte.

vm logo bergen

Alt som kunne krype og gå, av mer eller mindre berømmeligheter fra sykkel-Bergen, pluss noen tilreisende fra det våte Østland, hadde møtt frem da VM skulle presenteres. 100 flere enn arrangøren hadde håpet.

Her fikk de fremmøtte se VM-logo, løyper, kultursiden av arrangementet, pluss kommentatorer fra TV 2 som var i det særdeles flørtende hjørnet med bergenspublikummet.

Litt ufrivillig komikk ble det også tid til, da promotionvideoen ble vist, der den skandaleomsuste og avtroppende bergensordføreren Trude Dreveland smilende på sin noe hakkete engelsk og noe utstø på sine høye hæler triller rundt på sykkelen sin på brosteinen. Dog var videoen filmet før hun takket ja til smøreturer i millionklassen fra et cruiserederi som la beslag på hele 17. mai-feiringen i Bergen i forbindelse med en skipsdåp – til ordførerens store velsignelse, og som hun nå blir politietterforsket for.

Race To Celebrate

Først ble VM-logoen presentert. Den er laget av reklamebyrået Oktan i Bergen.

vm bergen oktan

VM-sjef Erik Kubon Halvorsen sammen med Jarle Alvær og Anita Steinsland fra Oktan.

Der hadde de lagt vekt på å få med bryggebegyggelsen i Bergen i form av et sykkelhjul, samt samt fjorder og fjell. VMs slagord blir «Race To Celebrate».

vm bergen1

Det ble opplyst at man trenger 1.500 frivillige til arrangementet, og påmelding er nå mulig på arrangørens hjemmeside, bergen2017.no. Allerede nå er det meldt om stor interesse fra utlandet om folk som vil være frivillige.

TV 2 satser stort

Trond Ahlsen fra TV 2 lovte Tour de France-kvalitet på sendingene, og TV2 har allerede innledet et samarbeid med Tour-arrangøren, ASO, om TV-produksjonen.

ahlsen

Konfransier Kjell Erik Kristiansen kan konstantere at Trond Ahlsen fra TV 2 lover godt VM-tv.

– Vi skal lage godt tv, og i samme tråd som sendingene vi har fra Tour de France med innslag fra Dag Otto, sa Ahlsen.

De endelige løypene ble presentert. Lagtempoen går fra Askøy til Festplassen, og tempoen vil følge noen lunde samme løypa.

Landeveisrittet starter på Kolsnes på Sotra. Deretter sykler rytterne i 50 kilometer før man er inne i VM-sløyfa som går i runder rundt Bergen. Nytt var det at rytterne tar seg en tur til Sandviken før de legger kursen mot Bryggen i Bergen og målområdet på Festplassen.

larsen vm bergen

Torjus Larsen (nummer to f.v.) Dag Otto Lauritzen og Johan Kaggestad liker løypene arrangøren har spikret sammen.

– Vi har gått mange runder vedrørende løypa. Formålet var at vi ville vise mye om området, selv om vi gjerne ville vist mer, sa Torjus Larsen fra arrangøren.

Nå håper arrangøren på folkefest langs løypa med telt og liv langs den 272 kilometer lange løypa. Kanskje bortsett fra rundt trehusbegyggelsen i sentrum da.

Johan Kaggestad mener løypa er skreddersydd for de norske syklistene. Og sportssjef i Norges Cykleforbund, Falk, innrømmet at han hadde hatt et ord med i laget da løypa ble formet.

Kultur

Det satses stort på utenomsportslige arrangementer. Med seg på laget har man fått Bergen Live og Ole Bull Scene. Bergen Live står bak alle de store arrangementene når kjente verdensartister holder konserter i Bergen.

vm bergen kultur

Håkon Vatle skal lage folkefest.

Med seg på laget har man også fått festgeneral Håkon Vatle. Som på samvittigheten har suksesser som blant annet Tall Ships Race og Hansadagene og er ansatt i kommunen nettopp med formål om å lage folkefester. Under Hansadagenes siste dag skal han lage århundrets julekort fra Bergen.

– Vi skal fylle Bryggen med syklister iført t-skjorter med «See you in Bergen 2017» på et spektakulært bilde, og viste til understående utkast.

vm bergern julekort

Dahle Flesjå stiller

Etter flere år borte fra landeveien, avslutter Gunn Rita Dahle sin store karriere under sykkel-VM i Bergen.

dahle bystrom

Gunn-Ritda Dahle Flesjå og Svein Erik Bystrøm regner med å kjøre VM i Bergen.

– Jeg kommer neste år til å stille i noen landeveisritt, mens jeg etter det staser for fullt på landveien, sier Dahle, som har flere VM-fellesstarter bak seg.

– Jeg skal være i verdenstoppen, svarte hun på spørsmålet om målet sitt med VM.

{gallery}vm_kick_bergen{/gallery}

Facebook kommentarer