To på rad for Kristoff

Sharing is caring!

Alexander Kristoff tok sin annen strake etappeseier i Tour des Fjords torsdag på etappen fra Jondal til Haugesund.

kristoff fjord 15 2

Nok en gang var Katjusja-rytteren ustoppelig i spurten etter 205 kilometer. Og nok en gang i surt, vått og kaldt vestlandsvær.

Nederlandske Danny van Poppel prøvde seg i spurten, men var sjanseløs da nordmannen fikk opp toppfarten. Det var Kristoffs 15. seier på sykkelsetet denne sesongen. Belgieren Jasper Stuyven måtte nøye seg med andreplassen.

– Det er var mange som prøvde å få fram spurterne sine, og jeg lykkes med å komme fram. Jeg kunne ventet litt med spurten, men så kom van Poppel så jeg åpnet litt tidligere. Jeg hadde god kontroll, sa Kristoff til TV 2.

Edvald Boasson Hagen spurtet inn til fjerdeplass på etappen og kjørte seg opp noen plasser i sammendraget.

Tidlig brudd

Det sedvanlige tidlige bruddet gikk igjen lik etter første bakkespurt da Michal Podlaski (ActiveJet), Antwan Tolhoek (Rabobank) og austevollingen Ole Andre Austevoll (Team FixIT.no) kom løs. Luka økte til åtte minutter. Austevoll var aktivt kjørende og vant to av dagens tre bakkespurter.

Deretter satte 21-åringen fra Austevoll i vei alene da det gjensto 55 kilometer. Feltet spiste innpå Austevoll i dagens bratteste stigning med stigningsprosenter opp mot 23, og det virket som feltet hadde den fulle styringen.

Og 25 kilometer fra mål ble Austevoll spist av det frådende feltet der Katusha begynte å forberede seg til den avsluttende spurten som altså Kristoff vant.

Kristoff leder med 14 sekunder foran Stuyven, mens Marco Haller i Katjusja-laget er nummer tre. Boasson Hagen er nest best av de norske på 8.-plass sammenlagt og har 20 sekunder opp til lederen.

Fredagens etappe er på 166 kilometer og går fra Stord til Sauda.


{article Resultater Tour des Fjords, 2. etappe}{title} {text}{/article}

Facebook kommentarer