Tony Martin tok ledertrøya etter etappeseier

Sharing is caring!

Tyskeren Tony Martin (Etixx-Quick-Step) vant tirsdag den fryktede gjerdeetappen i Tour de France da han kjørte alene over målstreken og overtok den gule ledertrøya fra Chris Froome (Sky).

martin gult tdf3 15

Dermed fikk tyskeren endelig litt hel på sykkelen etter at han misset sjansen for å ta trøya de siste dagene.

Mot slutten hadde en gruppe, med blant annet Edvald Boasson Hagen, skilt seg ut, der favorittene satt inklusiv Chris Froome. Men ingen kunne følge tyskeren da han mot slutten kjørte vekk fra gruppa.

Etter mandagens dramatiske tredjeetappe med velt og nøytralisering av etappen, bød tirsdag ikke på færre utfordringer.

Fjerde etappe var en ordentlig runde på 223,5 kilometer og en gigantisk ristetur for rytterne fra Seraing i Belgia til Cambrai i Frankrike. Etter 45 kilometer startet rittet alle ventet på med seks av etappens i alt sju brosteinsstrekninger.

Etappen bød på i alt 13 kilometers kjøring på pavéene, som er særlig kjent fra endagsklassikeren Paris-Roubaix.

Dramatikken ble ikke så slik som kanskje forventet, selv om det ble kjempet for hver en centimeter på det vanskelige underlaget. Været holdt seg tørt, og de fryktede våte brosteinsstrekningene uteble.

pinot tdf15

Franske Thibaut Pinot (FDJ) var i problemer på den kaotiske etappen mandag der han mistet halvannet minutt til etappevinneren Joaquim Rodriquez (Katusha). Og også tirsdag hang der en sky av uhell over Pinot da han fikk problemer med cirka 20 kilometer tilbake.

Frustrasjonene var tydelige hos Thibaut Pinot, som i fjor ble nummer tre i rittet, da det gikk tid før lagkameratene kom ned for å hjelpe ham frem igjen.

Før det siste stykket var det Sky som satte tempo i den relativt store gruppa av favorittene og forsøkte å kontrollere så Chris Froome kunne forbli i gult.

Igjen satte danske Jacob Fuglsang seg helt i front, men inne på brosteinsstrekningen fikk en gruppe med Froome og Vincenzo Nibali ei luke ned til blant andre Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Nairo Quintana (Moviestar).

Luka var ikke stor, og Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) ofret seg markant for å tette luka for Contador.

Med 3,4 kilometer fra mål angrep Tony Martin i håpet om åt ta den gule trøya. Misjonen lykkes, og han leder nå rittet 12 sekunder foran Froome og med 25 sekunder ned til Tejay van Garderen (BMC).

Edvald Boasson Hagen kjørte inn til femteplass og rakk ikke å reagere da Martin stakk.

– Jeg så Tony gikk, men da var det allerede for seint. Femteplass er ikke akkurat noe å rope hurra for, men det kjentes greit i dag, sa Boasson Hagen til TV 2.

Alexander Kristoff punkterte og lå i gruppe to sammen med Contador.

Facebook kommentarer