Tony Martin vant etter soloraid

Sharing is caring!

Tyskland er klar for VM-finalen i fotball senere i kveld. Tony Martin sto for forspillet til den tyske idrettsfesten da han sto for den femte tyske etappeseieren i årets Tour de France.

 martin1

Tony Martin fra Omega Pharma-Quick-Step sørget søndag for årets femte tyske etappeseier da han etter 170 kilometers kjøring kjørte alene over målstreken på 9. etappe fra Gérardmer til Mulhouse.

Dermed følger tempospesialisten i helene på landsmennene Marcel Kittel og Andre Greipel, som til sammen har sørget for fire triumfer i den franske rundturen.

Panzerwagen kjørte solo

Tony Martin har både i 2011 og 2013 vunnet etapper i Tour de France, men søndagens seier er den første som ikke kommer på en tempoetappe.

Tyskeren med tilnavnet «Panzerwagen» tok sammen med Alessandro Di Marchi av sted fra en større gruppe utbrytere, og med 60 kilometer tilbake sa Martin også farvel til sitt italienske reisefølge og kjørte resten av turen alene.

martin2

Temporytteren fra Cottbus unyttet sine store kvaliteter som temporytter til å lage avstand. Så da han 20 kilometer senere hadde skaffet seg et forsprang på nesten tre minutter til forfølgerne, slukte feltet den desillusjonerte Di Marchi.

Klar seier

I mål var tyskeren 2.44 minutter foran 20-mannsgruppa hvor Fabian Cancellara sikret seg andreplassen på etappen.

Triumfen understreker at 29-årige Tony Martin har utviklet seg til en langt mer allsidig rytter enn den tunge tempomaskinen han opptrådte som i sine unge år.

Seieren i Mulhouse kom efter 170 kilometers kjøring over seks stigninger i Vogeserne, og på en dag hvor sammenlagtrytterne tok det rolig viste Tony Martin flott timing i sine angrep.

Ny mann i gult

Søndag ble også dagen hvor Jakob Fuglsangs Astana-lag ga fra seg den gule ledertrøya som Vincenzo Nibali har hatt i sju dager.

Franskmannen Tony Gallopin (Lotto-Belisol), som var med i 20-mannsbruddet som fulgte etter Tony Martin får æren av å kjøre i trøya på Bastilledagen mandag.

Her venter den tredje og hardeste dagen i Vogeserne hvor rytterne igjen skal over en rekke utfordrende stigninger før den det hele skal avgjøres på toppen av en bratt bakke i kategori-1. Etter den etappen kan feltet se frem til å slappe litt av på tirsdag hvor det er hviledag.

Facebook kommentarer