Tour-arrangøren truer med å trekke seg fra World Touren

Sharing is caring!

Arrangøren av Tour de France og flere andre store ritt, ASO, truer nå med å trekke seg fra terminlisten til det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

prudhomme

Amaury Sport Organisation, som arrangerer ritt som Tour de France, Vuelta a España, Paris-Nice, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège, samt er medarrangør i blant annet Arctic Race of Norway, vil ikke fortsette under de nåværende reglene på World Touren, der man er forpliktet til å invitere de 18 lagene som er en del av World Touren.

Organisasjonen vil selv bestemme hvem som skal delta i rittene og når rittene skal arrangeres. Derfor har ASO varslet om at de vil trekke seg fra World Touren terminliste fra og med 2017 og i stedet bli lavere kategorisert der det er selvbestemmende.

I følge Cyclingnews jobbes det for tiden med et kompromiss, og at UCI-president Brian Cookson skal i møter i med rittdirektør Christian Prudhomme i forbindelse med ukens Tour Down Under.

Etter at trusselen kom fra ASO 18. desember, har det ikke vært noe dialog i saken mellom partene.

ASOs primære kritikkpunkt har vært at UCIs reformer gjorde det til et lukket system som ikke baserte seg på sportslige kriterier.

ASO har tidligere ligget i strid med UCI om hvem som skal bestemme hvilke lag og ryttere som skal kunne delta i ASOs ritt

Det var fra 2006 og til 2008 hvor ASO og to andre store arrangører droppet UCIs ProTour, som det het da.

Årets første store ritt, Paris-Nice, endte med en masse bråk der UCI måtte instruere ProTour-lagene til å ikke stille opp ettersom rittet ikke lenger var en del av touren. Lagene trosset imidlertid UCIs formaninger og stilte opp.

I 2008 var ingen av de tre store etapperittene med i Pro Touren, men alle Pro Tour-lagene stilte allikevel til start.

Facebook Comments Box