Tour des Fjords kutter en etappe

Sharing is caring!

Arrangøren Av Tour des Fjords går fra seks planlagte etapper til fem for å få med Alexander Kristoff i 2017.

td fjords16 5

Etter at rittet har inneholdt fem etapper, var planen å utvide til seks i 2017.

Disse planene er nå skrinlagt.

– Vi fikk tilbakemeldinger fra lagene på at det ville bli vanskelig å starte Tour des Fjords på en tirsdag etter avsluttet deltakelse i andre ritt helgen før. Derfor velger vi å begynne onsdag 24. mai. Det øker også sjansene for at Alexander Kristoff deltar. Han og Katusha avslutter Tour of California lørdag 20. mai og satser alt på å komme hjem til Tour des Fjords, sier rittdirektør Roy Hegreberg til Aftenbladet.

Neste år økes budsjettet med tre millioner til 20 millioner.

– Vi er godt i gang. Alle de store samarbeidspartnerne er med oss videre, og vi jobber nå med å få flere med, slik at vi kan utvikle løpet videre. Noen få av de mindre opplever tøffe tider, og forsvinner ut, men de fleste har sagt de blir med oss videre. Det er hardt arbeid, men veldig givende og vi er optimister, vi også blitt flere som jobber fulltid med arrangementet og flere frivillige har meldt seg. Det ser rett og slett bra ut, sier Hegreberg.

Vurderer å droppe Bergen

I får møtte man problemer i Bergen der rytterne ble sendt feil vei på grunn av manglende merking og vakthold. Hegreberg vil ikke røpe om Bergen er ute av kartet for 2017.

– Bergen skal arrangere sykkel-VM i september, og kanskje kan det bli for mye også med Tour des Fjords. På den andre siden kan dette være en god generalprøve. Fasiten kommer i januar. Per nå er fire og en halv av de fem etappene spikret. Bare én målby mangler, sier Hegreberg.

Facebook kommentarer