Tour des Fjords og Tour of Norway gifter seg

Sharing is caring!

Tour des Fjords AS og Interspons AS er enige om å slå Tour des Fjords og Tour of Norway sammen til et etapperitt som skal gå over 6 dager. Tour des Fjords AS blir eier av det nye arrangementet, mens Interspons blir med som samarbeidspartner og leverandør av kompetanse og ressurser.

Papirene er sendt inn til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), og det nye rittet er på plass på kalenderen allerede neste år.

Det er ikke klart på hva navnet på det nye rittett blir.

Arrangøren bak Tour of Norway har en lang historikk bak seg som sykkelarrangør. Allerede i 1975 ble den første utgaven av «Fossen Grand Prix» arrangert. Rittet ble senere til «Ringerike Grand prix», og var lenge det eneste UCI-rittet i Norge. I 2011 ble navnet endret til «Tour of Norway», heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Anders Eia Linnestad blir teknisk rittleder.

Tour des Fjords AS eier også Hammer Stavanger og det er inngått et samarbeid med Velon som garanterer at de 10 WorldTour-lagene som også er Velon-medlemmer tar turen til Stavanger. Samtidig er Tour des Fjords garantert deltakelsen til minst fem av dem, men endte i 2019 opp med hele ni World Tour lag. Velon og lagene har vært tydelige på at de ønsket et lengre etapperitt, og slik kalenderen blir i 2019 vil det bli enda mer interessant å ankomme Norge i månedsskiftet mai/juni for delta på Hammer Stavanger og et etapperitt over seks dager.

– Vi vil nå bruke de to ukene vi har på UCI kalenderen på en best mulig måte. Vi har derfor valgt å legge Hammer Stavanger 24. – 26. mai og det nye etapperittet vil starte tirsdag 28. mai og avsluttes 2. juni, skrirver arrangøren.

– Vi har et fantastisk land for å arrangere sykkelritt. Ved å samle ressurser og kompetanse rundt ett stort felles prosjekt er jeg sikker på vi sammen kan få til noe enda større. Vi har hatt reviret vårt på vestlandet og nå på sørlandet, mens Tour of Norway har hatt fokus på det sentrale østlandet. Vi får nå hele Sør-Norge som vårt nedslagsfelt, og har muligheten til å nå enda større deler av landet når rittet skal gå over seks dager, sier Roy Hegreberg – daglig leder for Tour des Fjords.

Alexander Kristoff har deltatt både på Tour of Norway og Tour des Fjords.

– Jeg har gode minner fra både Tour des Fjords og Tour of Norway, med etappeseiere og sammenlagtseire. At de to løpene slår seg sammen for å lage et enda bedre konsept er fantastisk bra. Nå får vi samlet de beste ressursene i sykkelnorge under en fane, og jeg er sikker på at vi kommer til å få et enda bedre løp for alle parter i årene som kommer, sier Kristoff.

Nå skal organisasjonen bruke tiden fremover til å legge løyper og planer for første utgave av det nye rittet som blir arrangert i månedsskiftet mai/juni neste år.

Facebook kommentarer