Tour of Norway fra skjærgård til høyfjell

Sharing is caring!

Pressemelding: Tour of Norway arrangeres 20. – 24. mai i 2015, og har en rekke nyheter å by på. Så godt som alle etappene er helt nye selv om innledningen og avslutningen på rittet vil gå på kjente veier.

Etter flere år med flotte etapper i Hedmark og Oppland har arrangøren bestemt seg for å vende nesen mot indre deler av Telemark og Buskerud for deler av neste års ritt. Hvilket betyr tøffere løyper for rytterne kombinert med spennende natur på alle kanter.

Fra skjærgård til høyfjell

Kontrasten mellom vår og nesten sommer ved sjøen og i snøsmeltingen i høyfjellet med brøytekanter over Gaustaråen vil definitivt være med på å sette ekstra farge på Tour of Norway 2015. Veien mellom Tuddal og Rjukan er en av landets høyest liggende veier, og rytterne får bryne seg på en stigning på 11km med en snittprosent på 7. Veien ble i 2014 åpnet 15.mai etter vinterstenging, og dette sier alt om hva vi kan vente oss i mai 2015. Avslutningen på denne 3.etappen som starter i Skien blir også svært spektakulær. Etter å ha passert kategori 1-punktet med mange poeng å hente til klatretrøya rett nedenfor Gaustatoppen, så får rytterne en 18km lang utforkjøring å bryne seg på. I bunnen er det 5km til målstreken i Rjukan sentrum.

Dagen etter venter nok en utfordring da rytterne skal forflytte seg fra Rjukan til Geilo. Etappen går over Imingfjell. Riktignok kommer denne stigningen tidlig på etappen, men er 24 km med en snittprosent på 4,3. Klatringen fra Rødberg mot Tunhovdfjorden etter 92km vil nok bli tøffere. Denne klatringen er 4,7km lang med en snittprosent på 8,5. Etappen avsluttes med en 2,3km lang stigning i flotte omgivelser opp til Havsdalen i Geilo

Fortsatt gode muligheter for spurterne

Selv om vi nå byr på vesentlig tøffere løyper enn tidligere, så er fortsatt flere muligheter for spurterne. De to første etappene vil kunne by på spennende dueller mellom Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Sondre Holst Enger. Etter stor suksess i Sarpsborg de to siste årene var det liten tvil om at vi ønsket oss tilbake til byen. Denne første etappen som starter i Årnes er så og si helt flat, og ender som vanlig med avsluttende runder i Sarpsborg.

Dagen etter starter rittet i Drammen, og en relativt enkel løype vil ta rytterne gjennom Vestfold ned til skjærgårdsidyll i Langesund.

Rittets siste etappe har heller ikke de aller største hinderne for feltets raskeste ryttere, men det er ingen tvil om at de avsluttende rundene rundt Eggemoen kan bli i tøffeste laget for noen av dem. Men vi husker godt at Alexander Kristoff vant etappen med samme avslutning i år.

Etappene

1. etappe, onsdag 20. mai 2015: Årnes – Sarpsborg. 182km.
2. etappe, torsdag 21. mai 2015: Drammen – Langesund. 195km.
3. etappe, fredag 22. mai 2015: Skien – Rjukan. 180km.
4. etappe, lørdag 23. mai 2015: Rjukan – Geilo. 167km.
5. etappe, søndag 24. mai 2015: Flå – Eggemoen(Ringerike). 174km.

Facebook kommentarer