Tre hjemmeseiere i NC-åpningen

Sharing is caring!

BERGEN: Om været var avgjørende vites ikke sikkert, men bergenserne gjorde rent bord da toppen av pallen skulle bestiges i begge seniorklassene og en juniorklasse.

sandal full

Henrik Sandal følte seg rimelig trygg for å ta spurten etter at han så an konkurrentene.

Mens Emelie Røe Utvik (Bergen SK) vant K-junior, tok klubbvenninnen Ingrid Moe seieren i seniorklassen. Kronen på verket satte Henrik Sandal (Team Fixit.no) med å ta en litt overaskende seier i seniorklassen.

For det var ikke et helt typisk bergensvær i slutten av april som ble presentert for Norgeseliten da første avdeling av Norgescupen gikk av stabelen i Åsane utenfor Bergen søndag.

Riktignok kan det regne mye, men her fikk folk fra resten av landet også erfare at Bergen kan by på fire årstider på en og samme dag.

Midt under jentenes ritt begynte det å snø, sludde og hagle, og det var et vær som preget resten av arrangementet. Snøen la seg på det høyeste punktet i løypa, et sted som av lokalbefolkningen blir kalt Prærien, og var midt i løypa. Med tynne slicksdekk ble det veldig glatt. På det tidspunktet lå Ingrid Moe (Bergen CK) og Ingrid Lorvik (CK Victoria) sammen i brudd.

Da Lorvik safet på snøen, tråkket uredde Moe til og fikk en avgjørende luke Lorvik aldri greide å hente. Dermed kunne Ingrid Moe i ensom majestet kjøre over målstreken på hjemmebane.

– Vi i Bergen Cykleklubb prøvde å kjøre som et lag, og at alle skulle kjøre for meg. Jeg var litt usikker på når jeg skulle gå, men på fjerde runden bestemte jeg meg om at vi måtte showe litt mer. Det gikk jo bra, og deretter kom Lorvik opp til meg, sier Ingrid Moe til Sykkelekspressen.

– Jeg forsto seieren var inne da Lorvik slapp, for jeg tror ikke hun hadde helt dagen i dag.

Seiersintervju med Inger Moe

Ringerike-seier i M-junior

I M Junior var rittet kortet ned med 2 runder og dette preget rittet med hard kjøring underveis. Det var vanskelig å komme ifra i brudd og ingen store brudd ble etablert. Mot slutten kom en liten gruppe seg av gårde.

I spurten var det Søren Wærenskjold (Ringerike SK) som trakk det lengste strået.

F84A9513

Ingen kunne true Søren Wærenskiold i spurten.

– Det ble litt skummelt da det la seg to-tre centimeter med hagl på veien, så da var det bare å gamble og ligge i hjulsporene, sier Wærenskjold.

– Men du satset i spurten?

– Ja, men jeg holdt litt igjen for jeg visste han kom til å stivne, for det var en skikkelig seig spurt. Jeg synes det var kult å sykle i disse forholdene.

Seiersintervju med Søren Wærenskiold

Jurymøte om start

Etter snøfallet ble starten hos menn senior utsatt mens det ble holdt jurymøte der det ble diskutert om man skulle redusere antall runder eller avlyse hele rittet.

Dette drøyde ut, mens rytterne som hadde skiftet ferdig ventet utålmodig. Juryens avgjørelse var å kutte rittet med to runder til 10, og fortløpende under rittet vurdere om man skulle kutte ytterligere to runder.

18118548 732255510286410 1893108503491447750 n

Team Ringeriks-Kraft og Ringerike Sykleklubbs ryttere venter på juryens avgjørelse.

Rytterne ble oppfordret til å ta det rolig, men det var alt annet enn rolig da det hele kom i gang, og i utforkjøringen fra løypas punkt gikk det gale for tre ryttere som havnet i grøfta, dog uten store skader.

Tre ryttere gikk i brudd på førsterunden, og en av disse var Henrik Sandal fra Team Fix-It.no.

De opparbeidet seg en ledelse på halvannet minutt før feltet sakte men sikkert begynte å spise opp forspranget. Da feltet la ut på runde nummer seks, var forspranget nede i 30 sekunder, men de ble slukt av feltet en halv runde senere etter at de hadde ligget i brudd halve rittet.

Deretter bestemte juryen seg for å kutte to runder, slik at rytterne ved neste målpassering fikk vite at det var sisterunden.

Dette avstedkom med en voldsom aktivitet i feltet, ikke minst fordi Amundrud fra Asker hadde stukket av og ledet med ti sekunder. Han ble hentet, og da feltet tok fatt på den siste stigningen noen få kilometer fra mål, lignet det hele i å ende med en massespurt.

amundrud

Amundrud fra Asker forsøkte seg med et frekkert en runde før mål.

Hjemmeseier

Men bergenseren Henrik Sandal ville det annerledes, og tro til igjen. Han hadde dagen. Selv om det ikke var så mye følelser igjen verken i hender eller resten av kroppen. Men det rykket var også en del av planen, og taktikken lykkes helt inn der Sandal ikke hadde noen problemer med å slå konkurrentene i spurten. Men han innrømmer at det er et ritt han sent vil glemme, ikke kun fordi han vant på hjemmebane.

F84A9536

Henrik Sandal i dagens første brudd.

– Det var utrolig kaldt. Største utfordringen var at fingrene var så kalde at jeg ikke klarte å gire på oppløpet. Men det var utrolig herlig å vinne på hjemmebane, sa Sandal like etter løpet.

Som ikke rakk premieutdelingen i første omgang fordi han trodde han først kunne få en velfortjent varm dusj.

Seiersintervju med Henrik Sandal

Veiene ble saltet under rittet.

Nytt av året er at ledertrøya i Norgescupen ikke er gul, mens oransje og blir kalt laksetrøya. Med andre ord mange glade lakser i de neste fire rittene som gjenstår.

Ungdomstrøya er hvit.

eriksen

Malin Eriksen sikret seg ungdomstrøya.

Bilder under resultatene.

NorgesCup 1 Bergen

K Junior
• 1.Emelie Røe Utvik (Bergen SK)
• 2.Marie Osland (Flora CK)

M Junior
• 1.Søren Wærenskjold (Ringerike SK)
• 2.Idar Andersen (Gauldal SK)
• 3.Ludvig Fischer Aasheim (SK Rye Sykkel)

K Senior
• 1.Ingrid Moe (Bergen CK)
• 2.Ingrid Lorvik (CK Victoria)
• 3.Stine Borgli (Bryne CK)

M Senior
• 1.Henrik Sandal (Team Fixit.no)
• 2.Audun Brekke Fløtten (Team Uno-X Hydrogen Development)
• 3.Øyvind Lukkedal (Team Coop)

Komplette resultater

{gallery}norgescup1bergen2017{/gallery}

Flere bilder kommer senere på Facebook!

Facebook kommentarer