Trentin vant tett spurtoppgjør

Sharing is caring!

Favoritten var Petter Sagan, og alt var lagt opp til seier, men slovaken ble beseiret i en dramatisk spurt på sjuende etappe av Tour de France.

 matteo1

Sagans overmann var – ikke Alexander Kristoff – men den heller mindre kjente italieneren Matteo Trentin (Omega Pharma-Quick-Step), i en spurt som ble preget av flere velt.

Blant de som gikk ned var blant andre amerikaneren Andrew Talansky (Garmin-Sharp), som ligger sju samlet.

Flere velt underveis

Etappen ble som vanlig preget av et tidlig brudd. Seks ryttere stakk, men helt som forventet ble de siste utbryterne nøytralisert på slutten av etappen.

Det skjedde da det gjensto 19 kilometer da det begynte å gå oppover på den ellers så flat etappen. Bakken sørget for at torsdagens etappevinner, tyskeren Andre Greipel (Lotto Belisol), måtte slippe.

Like etter var det velt hvor blant andre BMCs sammenlagthåp, Tejay van Garderen, gikk ned.

Amerikamaneren, som før etappen som nummer 11 i sammendraget, fikk flere lagkamerater til å kjøre seg opp, men misjonen lyktes ikke fordi tempoet i hovedfeltet var skrudd opp.

900 meter fra målstreken var det igjen velt hvor flere ryttere gikk i bakken.

Favorittene satt langt fremme på den avsluttende stigningen virkas fem kilometer fra mål. Der stakk Peter Sagan sammen med belgieren Greg Van Avermaet (BMV).

Saken ble oppgitt over at Avermaet for det meste satt på hjul, og enden på visa var at de ble hentet en kilometer fra mål.

 

matteo2

Ny velt 300 meter fra mål.

Utbruddet var kanskje medvirkende til at Peter Sagan manglet de aller siste kreftene i spurten hvor altså Matteo Trentin var sterkest.

Kristoff falt av

Alexander Kristoff imponerte lenge da han hang godt med opp to fjerdekategori-stigninger like før mål, men måtte til slutt slippe hovedfeltet.

– Det lignet litt på avslutningen jeg datt av forrige gang, og når de beste kjører, er jeg ikke god nok til å sitte med, sa Kristoff til TV 2 Sporten etter målgang.

Han var likevel nær ved å kjøre seg opp igjen til feltet, men måtte til slutt se at slaget med tanke på etappeseier var tapt. Han kom inn 14 sekunder bak hovedfeltet og ble nummer 21.

– Jeg sitter med halvveis, men jeg ser det er langt opp og da har jeg ikke sjanse til å holde tempoet dessverre. Jeg er ikke så langt unna å komme opp, men det gikk litt for raskt. Jeg hadde et lite håp om å ta dem igjen, sier Kristoff.

Facebook kommentarer