UCI-president vil ha alle kortene på bordet

Sharing is caring!

UCI-president Brian Cookson vil ha Bjarne Riis og Alexandre Vinokourov til å kartlegge alt hva de vet om doping.

riis champagne

Det er en velkjent sak at både Bjarne Riis og Alexandre Vinokourov i deres tid som sykkelryttere var veldig aktive brukere av dop.

Til gjengjeld vet ikke offentligheten så mye om hvordan dopingbruken foregikk og hvem som var involvert utover dem selv.

Det vil Brian Cookson ha endret på.

Ingen tvang

Han oppforer den danske Tour-vinneren og kasakheren til å legge alt frem for UCIs disiplinærkomite (CIRC) der kartlegger dopingbruk i sykkelsporten.

– Komiteen har ikke myndighet til å tvinge dem, men det er en offentlig mening som er meget viktig i denne sammenhengen, sier Brian Cookson ifølge The Guardians hjemmeside.

– Disse to og andre blir nødt til å huske på at hvis de ønsker at fortette i sporten, så er sykkelsportens mening om dem å være langt mer favorabel hvis de står frem, sier Brian Cookson.

Aldri testet positiv

Bjarne Riis, som i dag er manager for Tinkoff-Saxo, ble aldri testet positiv som aktiv, heller ikke da han som dopet vant Tour de France i 1996.

I 2007 måtte han allikevel stå frem og innrømme dopingbruk fra 1993-98, årene der han endret seg fra at være en solid hjelperytter til et sammenlagthåp.

Innrømmelsen kom etter adskillige ryttere fra Riis tidligere lag, Telekom, hadde innrømmet dopingbruk.

Også i sin tid som lageier for det nuværende Tinkoff-Saxo er Bjarne Riis blitt linket opp mot doping.

Vino tatt i 2007

Flere tidligere ryttere har fortalt at Bjarne Riis var vitende om deres dopingbruk.

vinoAlexandre Vinokourov, som er manager for Astana-laget, ble i 2007 tatt i dopingkontrollen under Tour de France. Det skjedde like etter at han hadde vunnet vundet to etappeseiere.

Han måtte deretter avsone karantene, men kom senere tilbake som aktiv og vant blant annet OL-fellesstarten under OL i London for to år siden.

Facebook kommentarer