Valverde vant Vueltaens første klatreetappe

Sharing is caring!

Alejandro Valverde (Movistar) slo alle favorittene på den avsluttende stigningen på 6. etappe.

valverde esp

Alejandro Valverde (Movistar) gikk fra luksushjelperytter til triumfator da han kjørte først over målstreken på 6. etappe av Vuelta a Espana torsdag.

Valverde var for øvrig sett ut som arbeidsmann for lagkameraten Nairo Quintana, men på den siste kilometeren kunne ikke Quintana ikke holde fast, og dermed måtte Valverde klare tingene selv i kamp med alle feltets favoritter.

Chris Froome (Sky) ble nummer to, mens Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) endte som nummer tre. Quintana tapte 12 sekunder.

Dermed ble den første klatreetappen i årets Vuelta et anliggende mellom feltets absolutt største navn, og Alejandro Valverde overtar med seieren den røde ledertrøya fra Michael Matthews (Orica-Greenedge).

Tidligere på etappen hadde to mann tidlig gått i brudd og fikk en betraktelig ledelse. Men da feltet nærmet seg foten av det avsluttende fjellet 4,6 kilometer fra målstreken, var der i ferd med å bli samling igjen.

Valverde satte hårdt tempo på vei oppover for å hjelpe Nairo Quintana, men da Joaquim Rodriguez (Katusha) forsøkte å stikke av måtte Valverde tette luka, og da kunne ikke Quintana lenger sitte med.

Hvordan hierarkiet på Movistar-laget blir fremover er nå et åpent spørsmål. Bedømt ut fra torsdagens etappe, er det den forventede luksushjelperen Valverde som har timet formen best.

Facebook kommentarer