Vegard Stake Laengen tilbake til Joker

Sharing is caring!

Pressemelding: Vegard Stake Laengen returnerer til Team Joker, og blir med det årets siste signering for det norske kontinentallaget.

laengen vs

Laengen syklet for Team Joker fra 2009 til 2011, men har de tre siste sesongene kjørt for pro-kontinentallagene Team Type 1 – Sanofi(en sesong) og Bretagne – Séché Environnement(to sesonger).

Team Joker har gjort en rekke nysigneringer foran 2015-sesongen, og har nå en stall på 13 meget spennende ryttere.

-Vegard har kjørt mange fine løp for Bretagne de to siste sesongene, men har blitt nedprioritert i laget til fordel for franske ryttere. Vi mener han fortsatt har et stort potensiale, og vil gi han sjansen på nytt, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove.

-Jeg gleder meg til å komme tilbake til laget, sier Stake Laengen. -Team Joker har et veldig profesjonelt opplegg som ikke står mye tilbake i forhold til pro-kontilagene, fortsetter han. -Jeg gleder meg også til å kjøre alle UCI-rittene her hjemme neste sesong, noe som ikke har vært mulig på grunn av Bretagne sin sesongplan denne sesongen, avslutter han.

Team Joker har hatt et meget godt rittprogram de siste sesongene, og kjører en rekke av de samme rittene som Laengen har kjørt med sitt prokontinentallag.

Grunnstamme i Pro-kontinentalsatsing?

Team Joker har ambisjoner om å ta steget fra kontinentallag til profesjonelt kontinentallag fra 2016. Laget for neste sesong består nå av en rekke ryttere som vil være naturlige innslag i en norsk proffsatsing. -Vi jobber nå med en finansieringsplan for å ta laget opp på pro-konti nivå fra 2016, sier daglig leder i Interspons, Birger Hungerholdt, og fortsetter: Vi ønsker å komme inn i flere av de større løpene på kontinentet, og føler tiden nå er moden for å ta norsk sykkelsport enda et steg videre, avslutter Hungerholdt.

Spennende sesong i vente

Sesongforberedelsene er godt i gang, og Team Joker vil som vanlig starte på Mallorca i desember som første samling for laget. -Vi kommer til å kjøre mye av det samme opplegget gjennom vintermånedene, sier Van Oudenhove. Det vil også innebære samlinger på Mallorca i januar og februar før rittsesongen inneldes i begynnelsen av mars. Hovedmål for sesongen vil bli de norske UCI-rittene, og Van Oudenhove håper å kunne sette noe mer farge på rittene enn det som har vært tilfelle de to siste sesongene.


Team Joker 2015:

Reidar Borgersen (Elite)

Vegard Stake Laengen (Elite)

Edvin Wilson (Elite)

Philip Lindau (Elite)

Bjørn Tore Hoem (Elite)

Adrian Aas Stien (Elite)

Odd Christian Eiking (U23)

Truls Engen Korsæth (U23)

Sindre Skjøstad Lunke (U23)

Amund Grøndahl Jansen (U23)

Anders Skaarseth (U23)

Daniel Hoelgaard (U23)

Kristoffer Halvorsen (U23) (Kun intensjonsavtale. Starter sesong med klubb)

Facebook kommentarer